Potupa Šmardovy ČSSD. Zeman se sešel s Janou Volfovou

19.07.2023 15:22

Bývalý prezident Miloš Zeman opět úřaduje ve své kanceláři v pražských Dejvicích. Nejnovější snímek aktuální návštěvy může způsobit mrzení v Lidovém domě. Exprezidenta totiž navštívila Jana Volfová, která si po změně názvu Sociální demokracie zaregistrovala zkratku ČSSD.

Potupa Šmardovy ČSSD. Zeman se sešel s Janou Volfovou
Foto: Repro Facebook
Popisek: Exprezident Miloš Zeman s političkou Janou Volfovou

Anketa

Vadí vám, když nemůžete za zboží nebo služby zaplatit kartou?

38%
62%
hlasovalo: 41188 lidí
„Pražská středa. Jsem moc rád, že se Jaselská 7 stala opravdovým místem setkávání, která nejsou jen formální. Jako to dnešní s předsedkyní ČSSD Janou Volfovou,“ stojí na oficiálním facebookovém profilu Miloše Zemana. 

Původní ČSSD, celým názvem Česká strana sociálně demokratická, totiž na svém posledním sjezdu změnila jméno i zkratku své strany a poté, co byla změna registrována u Ministerstva vnitra, využila šéfka tehdejší České suverenity Jana Volfová, že zkratka ČSSD je volná, a změnila název své strany. Dnes se její strana jmenuje „ČSSD – Česká suverenita sociální demokracie“ a oficiální zkratku má právě „ČSSD“.

Exprezident Miloš Zeman podle slov samotné Volfové tuto iniciativu přivítal. 

„Bylo to především přátelské setkání s člověkem, který tvořil začátek ČSSD. Skutečný vzestup a vrchol ČSSD. Potěšilo mě, že mi Miloš Zeman pogratuloval k tomu, že jsem značku ČSSD zachránila. Ptal se mě, jestli někteří členové ze Sociální demokracie přecházejí k nám, na což jsem mu řekla, že ano a po prázdninách to budeme řešit. Domluvili jsme se s Milošem Zemanem, že toto setkání nebylo poslední,“ řekla ParlamentnímListům.cz Jana Volfová.

Dřívější kritiku předsedy Sociální demokracie Michala Šmardy odmítá. „Pan Šmarda si zjevně plete jméno strany a ochrannou známku. Registrace strany nesmí být podle zákona velmi podobná jiné fungující politické straně, což není. Zkratka ČSSD není stejná jako SOCDEM a název Česká suverenita sociální demokracie je opravdu jiný než Sociální demokracie. Druhá věc je, že oni tu značku odhodili jako špatného psa,“ podotýká.

„Dokonce jsme se i o tom dnes bavili s Milošem Zemanem. Oni sami řekli, že značka ČSSD pro ně je přítěž, protože musejí stále vysvětlovat devadesátá léta a opoziční smlouvu a je to špatně. Já sama považuji ČSSD v devadesátých letech a opoziční smlouvu za nejstabilnější období růstu ČSSD a ekonomického růstu země. Proto jsem byla velmi ráda, když se oni této značky zbavili a já jsem ji přivinula k srdci, a dnes je tu řada dalších lidí, kteří se mnou pod touto značkou chtějí dále fungovat,“ dodala Jana Volfová.

Zeptali jsme se bývalého hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, kterou ČSSD považuje Miloš Zeman za tu skutečnou. „Tu, která nezahazuje starou dobrou značku, a nedomnívá se, že změnou značky dosáhne politický úspěch,“ zněla odpověď.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ať se, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepilax , 19.07.2023 16:43:20
to někomu líbí nebo nelíbí paní Volfová značku ČSSD zachránila. O tom se lí nemohlo ani zdát, že se tak snadno stane předsedkyní strany, který tuto historickou značku nese. Tomu se říká majstrštych, ke kterému jí pomohl svojí nebetyčnou hloupostí Šmarda, předseda strany jejíž název ani neznám.

|  7 |  1

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…