Povolání: Bývalý poslanec. Strany dumají, co napsat matadorům na kandidátky

31.08.2013 7:20

Na kandidátkách charakterizuje politiky jejich povolání. Otázkou je, co napsat na kandidátky po rozpuštění sněmovny. Na příkladu sociální demokracie se ukázalo, že někteří politici na kandidátkách uvádí svou původní profesi. Jiní jednoduše napsali „poslanec“. Členové rozpuštěné dolní komory Parlamentu jsou poprvé v historii nezaměstnaní. Napsal deník MF Dnes.

Povolání: Bývalý poslanec. Strany dumají, co napsat matadorům na kandidátky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urny

ČSSD jako první strana na internetu zveřejnila seznamy všech čtrnácti krajských kandidátek. Antonín Seďa, který je už 11 let poslancem, tam vystupuje jako letecký konstruktér.

Žádný kandidát ale nezapomněl na kandidátku napsat svůj titul. Některým se na jeden řádek ani nevejde.

Ve skutečnosti by exposlanci měli do povolání napsat nezaměstnaný

„Kandidátky ještě nejsou definitivní, povolání na nich upravíme,“ slíbil mluvčí ČSSD Martin Ayer. Strana chtěla kandidátky vyvěsit co nejdříve.

Pokud by měli politici být čestní, měli by svým voličům přiznat, že jejich profesí je v současnosti být nezaměstnaný. Někteří se ale vrátili ke svým původním profesím.

Foldyna si rychle sehnal zaměstnání - asistent Palivového kombinátu

Dlouholetý matador sociální demokracie Jaroslav Foldyna má jako profesi na ústecké kandidátce uvedeno „asistent SP“. Toto neurčité označení skrývá profesi asistenta státního podniku PKU Palivový kombinát Ústí.

Předseda nepobírá za vedení strany plat

To Bohuslav Sobotka se na listině označil jako předseda ČSSD. To ovšem není ve skutečnosti práce, protože za ni nebere plat. Marie Benešová má zase na kandidátce napsáno právník, přestože bude i v době voleb ministryní spravedlnosti.

KSČM rovněž zveřejnila kandidátky. Její členové ale mají v povolání napsáno „bez stranické příslušnosti“ nebo „člen KSČM“. I zde se ale bude konečná podoba ještě upravovat.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…