Pozor! Migrant dostal rok a půl natvrdo za napadení českých turistů v Itálii. Máme pro vás varování

15.02.2019 18:47

Česko-italská aktivistka a blogerka Monika Pilloni, žijící v oblasti italské Padovy, informovala o podrobnostech dnešního přepadení dvou českých turistů. Ti byli napadeni dvěma severoafričany, kteří se snažili jedné z turistek ukrást kabelku.

Pozor! Migrant dostal rok a půl natvrdo za napadení českých turistů v Itálii. Máme pro vás varování
Foto: Radim Panenka
Popisek: Migranti v hlavním městě Srbska Bělehradě

Anketa

Přejete si, aby ve volbách do Evropského parlamentu uspěly proevropské liberální strany? (TOP 09, STAN, KDU-ČSL)

4%
96%
hlasovalo: 20144 lidí
Dva čeští turisté se dnes ve 3:45 vraceli v italské Padově do hotelu, jakmile procházeli pod arkádami v ulici Via Roma, v blízkosti Via XX Settembre, napadli je dva severoafričané, kteří se snažili jedné z turistek ukrást kabelku. Severoafričané před samotným pokusem o násilnou loupež nejprve turisty požádali o informace, aby odvedli jejich pozornost.

Tuto scénu zpozoroval místní občan, který místem v době činu procházel, a okamžitě zavolal policii. Hlídka policie – tvořena četníky – na místo dorazila v momentě, kdy loupežné přepadení stále probíhalo. Díky tomu, že se turisté nenechali zastrašit, se loupež povedlo včas překazit. Jednomu ze dvou severoafričanů se podařilo na kole uniknout, policie se však snaží zjistit jeho identitu, k čemuž by jí měl dopomoci kamerový systém. Druhý z mužů, 29letý Tunisan Ibrahim Jebali, byl odsouzen v okamžitém přímém řízení na 1 rok a 6 měsíců. U toho rozsudku, na rozdíl od běžného trestního procesu, chybí předběžné slyšení a předběžná rozprava.

Ani jednomu z turistů se nic nestalo. Monika Pilloni, která v blízkosti tohoto města žije dlouhé roky, doporučuje všem turistům, kteří se chystají do Itálie, aby byli při procházení nočním městem obezřetní. „Toto nebezpečí hrozí taktéž i ve dne, a to i přesto, že je to pro agresory těžší kvůli přítomnosti mnoha chodců,“ doplňuje.

Deník il Mattino di Padova přinesl informaci, že se bude porovnávat identikit z tohoto případu s případem, kdy migrant na kole napadl španělskou studentku v ulici via Grassi. Pachatel studentku srazil na zem a snažil se jí ukrást z tašky cokoliv cenného. Dívka si při tomto přepadení rozrazila rty. Existuje  podezření, že by se mohlo jednat o stejnou osobu.

„U nádraží v Padově máme roky stálou vojenskou hlídku se samopaly a terénním vozidlem, není tam jen tak pro parádu,“ poodhaluje Monika Pilloni současný stav bezpečnosti v Padově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…