Pozor, kam posíláte peníze na pomoc jižní Moravě. Podvodníci jsou v akci

26.06.2021 20:41

Na cizím neštěstí na jihu Moravy, kde zpustošilo tornádo několik obcí, se přiživili podvodníci. V případě sbírky Diecézní charity Brno využili stejnou grafiku, ale zveřejnili falešný QR kód, který dárce nenasměruje na sbírkový účet. Lidé by si měli ověřit, zda platbu posílají na správný sbírkový účet. Další podrobnosti zjišťuje policie, informuje iDNES.cz.

Pozor, kam posíláte peníze na pomoc jižní Moravě. Podvodníci jsou v akci
Foto: FCB
Popisek: Zničená obec Hrušky

„Na webu charity je vše v pořádku. Ale někdo okopíroval grafiku Diecézní charity Brno a vložil tam vlastní QR kód. Doporučujeme lidem, aby peníze posílali přímo na číslo sbírkového účtu, a QR kód nevyužívali. A pro jistotu se ještě podívali na stránku organizace, která tu veřejnou sbírku pořádá,“ doporučila mluvčí Jihomoravského kraje Alena Knotková.

Původní zdroj ZDE

Číslo sbírkového účtu Diecézní charity Brno je 4211325188/6800. Lidé mohou zasílat i dárcovské SMS na číslo: 87 777, a to ve tvaru DMS DCHB 30, 60 či 90.

„O případu víme krátkou dobu, zjišťujeme nyní podrobnější informace od pracovníků charity,“ řekl mluvčí policie David Chaloupka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …