Pozor na podvody: Obchodníci si povánoční slevy často vymýšlejí

27.12.2011 19:13

Povánoční slevy jsou hitem obchodních domů. Prodejci zlevňují sortiment o desítky procent, někdy ovšem jen na oko. Takové praktiky jsou nezákonné.

Pozor na podvody: Obchodníci si povánoční slevy často vymýšlejí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

"Pravidelně zaznamenáváme případy, kdy deklarovaná sleva vůbec není slevou v tom smyslu, že cena výrobku se u konkrétního produktu vlastně vůbec nesnížila. Sleva je tak pouze fiktivním heslem,“ řekl podle agentury Mediafax Jan Votočka, právní poradce časopisu dTest, který na pochybné praktiky obchodníků upozornil.

"Občas dochází též k tomu, že prodejce na krátký čas zvýší ceny jen proto, aby je pak mohl následně s velkou slávou opět snížit na běžnou úroveň. Všechny podobné případy však mají znaky klamavé obchodní praktiky a jsou v rozporu se zákonem," podotkl Votočka.

Často se stává také to, že ty nejlákavější slevy platí jen na nejlevnější zboží nebo na zboží, které už je dávno vyprodané. Češi přitom na slevy slyší, proto praktiky (mnohdy i) klamavé reklamy využívá stále více obchodníků. A to zejména po Vánocích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …