Praha pomáhá malým i středním podnikům, píše radní Udženija

06.07.2012 10:56

Pražská rada pro výzkum a ekonomiku (PRVEK) je poradním sborem primátora hlavního města. Jednu ze čtenářek serveru ParlamentníListy.cz zajímalo, čím se tato rada vlastně zabývá. Radní Alexandra Udženija (ODS) hovoří např. o pomoci malým a středním podnikům.

Praha pomáhá malým i středním podnikům, píše radní Udženija
Foto: MHMP
Popisek: Radní Prahy Aleksandra Udženija jela do práce na kole

Členka Rady kraje Praha Alexandra Udženija (ODS) působí také v Pražské radě pro výzkum a ekonomiku (PRVEK). Čtenářka serveru ParlamentníListy.cz Tina Marková, chtě od radní slyšet, čím se toto uskupení vlastně zabývá.

Významné ekonomické kapacity

Pražská rada pro výzkum a ekonomiku představuje poradní sbor primátora, na svých jednáních připravovala např. Regionální inovační strategii hl. m. Prahy. Mimo to bude připravovat také dokument, v němž představí body vhodné k realizaci pro rozvoj podnikání.

„PRVEK tvoří nejenom politikové, ale především významné ekonomické kapacity jako je např. prof. Ing. Michal Mejstřík, CSc., Doc. Ing. Pavel Švejda, CSc., FEng., prof. Ing. Jaromír Veber, CSc. a jiní. Mimo jiné hl. město Praha spouští projekt Akcelerace (Program podpory podnikání určený především pro malé a střední podnikatele), jehož Kontaktní centrum by mělo být otevřeno na podzim letošního roku v Opletalově ulici. Hlavní město Praha podpoří podnikatele i tzv. inovačními vouchery,“ píše Udženija.

Na závěr radní dodává, že o aktivitách uskupení PRVEK vychází pravidelné tiskové zprávy, které jsou publikovány na portálu Praha.eu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…