Prase a hovado, napsal o Janu Petránkovi redaktor Britských listů

05.01.2017 14:02

Publicista Daniel Veselý, píšící pro Britské listy, se veřejně navezl do novináře Jana Petránka poté, co s ním ParlamentníListy.cz vydaly rozhovor. Veselý na sociální síti označil pětaosmdesátiletého novináře za „hovado“ a „nechutný prase“. Od většiny dalších uživatelů to však v diskusi ostře schytal.

Prase a hovado, napsal o Janu Petránkovi redaktor Britských listů
Foto: Repro foto Debatní klub
Popisek: Daniel Veselý v Debatním klubu

Jan Petránek, který je označován za legendu české žurnalistiky, v komentáři pro ParlamentníListy.cz v úterý hovořil o tom, že během migrační krize selhalo NATO, když nezasáhlo na obranu hranic evropských států.

Daniela Veselého to naštvalo natolik, že se pustil do ostře vulgárního komentáře vůči legandárnímu novináři Petránkovi, který v branži působí už padesát let, byl disidentem, signatářem Charty 77 a v roce 2015 za svoji celoživotní činnost obržel od prezidenta republiky medaili Za zásluhy.

Redaktor Britských listů na svém facebookovém profilu napsal, že si Petránek stýská, že proti ‚muslimské invazi‘ mělo být nasazeno NATO. „Hovado,“ poznamenal k tomu.

Anketa

Sdílíte obavy prezidenta Zemana o naší demokracii kvůli omezování svobody na internetu?

hlasovalo: 9714 lidí

Takový tón se ale dalším lidem nelíbil a dali to Veselému v diskusi pod příspěvkem jasně najevo. Ani to ale publicistu nezbrzdilo před dalšími vulgaritami. „Navíc to o NATO a muslimský invazi může říct jen nechutný prase, a ne novinář,“ odpověděl Veselý na námitku jednoho z komentujících, který mu napsal, že Jan Petránek je novinář a Veselý má komplex.

„A co seš ty, Veselej? Sluníčkářská nula z kavárny? Takovou lůzu jako ty tu nikdo nepotřebuje,“ vzkázal publicistovi další uživatel sociální sítě. Našli se i ti, kteří stáli při Veselém, nebylo jich ovšem tolik. Zaznělo třeba, že zmínění podporovatelé Petránka jsou náckové. „Blb jako vy má co říkat,“ poznamenal další opět nesouhlasně k publicistovi z Britských listů.

Někteří vskutku Veselému za útok na Petránka opláceli stejnou mincí. „A teraz sa chod obesiť,“ vyzval ho slovenský diskutující. „Veselý, tys óóóbrmegaturbokokot. Zalez do díry a tam si dej pár facek. Ty jsi taková nula, že nejsi ani měřitelný žádnou veličinou, pablbe cvičený,“ završil to jiný komentující.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…