Pravičák Haas se vysmál Bohumínskému usnesení. Vždyť ČSSD s komunisty stejně spolupracuje

17.03.2013 20:53

Politický konzultant a publicista Tomáš Haas je přesvědčen, že sociální demokraté pokrytecky lžou. Ačkoli ČSSD tvrdí, že s komunisty do vlády nepůjde, a Bohumínské usnesení je dál platné, ve skutečnosti je prý všechno jinak, píše Haas na blogu Aktuálně.cz.

Pravičák Haas se vysmál Bohumínskému usnesení. Vždyť ČSSD s komunisty stejně spolupracuje
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Sjezd ČSSD skončil tiskovou konferencí

Sedmatřicátý sjezd ČSSD v Ostravě přinesl straně nové vedení a také potvrzení toho, že Bohumínské usnesení stále platí. Ačkoli se členové strany dohodli, že s KSČM do koalice nepůjdou, text usnesení podle Haase neříká nic o "koalici", nic o "koaliční spolupráci" ani nic o "koalici na vládní úrovni".

Usnesení vylučuje už samotnou spolupráci sociální demokracie s extremistickými politickými stranami. Konkrétně "vylučuje politickou spolupráci se SPR-RSČ, KSČ, MNS, KSČM, LB A SDL," připomíná Haas přesné znění textu.

Lžou a nikoho to nezajímá

"Sociální demokraté pokrytecky lžou. Spolupracují s KSČM, dokonce v koalicích v krajích. Až prý sestaví novou vládu, uvažují o možnosti 'menšinové vlády s podporou KSČM'," uvádí publicista s tím, že se odvolávají na Bohumínské usnesení, které jim prý zakazuje jen koaliční spolupráci a jen na vládní úrovni. Což jak Haas dokládá citací textu usnesení, není zcela pravdivé tvrzení.

"A media se na tomto pokrytectví podílí. Akceptují lži sociálních demokratů a nehnou ani brvou. Nikdy se nikdo nezeptá představitelů ČSSD, jak to je. Nikdo v mediích se nad očividným rozporem v jejich slovech a činech nepozastaví. Rozhodně ne paní Drtinová, ani Václav Moravec a bohužel ne ani žádný jiný novinář," uzavírá svůj příspěvek Tomáš Haas.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …