Pražský radní pro dopravu Dolínek si pochvaluje, jak se v Praze daří opravovat silnice a chodníky

10.08.2018 19:52

Poslanec a radní Petr Dolínek (ČSSD), jenž je zodpovědný v Praze za dopravu, se pro Novinky.cz rozhovořil o tom, co se podle něj v hlavním městě podařilo. Jak uvedl, dobře prý probíhají například opravy ulic a chodníků.

Pražský radní pro dopravu Dolínek si pochvaluje, jak se v Praze daří opravovat silnice a chodníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

„Koalice, která vládla v Praze, byla nechci říct nesourodá, ale v dopravních věcech byly časté střety. V případě severojižní magistrály jsme připravili konkrétní kroky, které se mohly udát, ale paní primátorka a hnutí ANO řekly jednoznačně ne. Co se týká letiště, tak když jsme pohrozili, že raději postavíme metro z Motola než železnici, tak SŽDC (Správa železniční dopravní cesty) představila již konkrétní věci a podařilo se jim už vysoutěžit projektanty,“ zmínil v první odpovědi k dopravě.

A rozhovořil se k i opravám silnic a frekventovaných ulic. On sám vnímá, že v oblasti veřejné dopravy napravili chyby z minulosti. Za sebe však říká, že není spokojen s tím, jak těžce se dá v Čechách stavět. „Jak se nám daří opravovat staré rozpadlé ulice a chodníky a vozovky, je to dobré. Všechno ideální samozřejmě není, ale myslím, že spousta věcí se podařila,“ míní Dolínek.

Své pak Dolínek řekl i k metru D. „Byly dány dohromady pozemky na výkup, které lze řešit, do zákona jsme prosadili, aby se daly získat i ty, které jsou obtížně získatelné. Během toho běžela dvouletá složitá diskuse s majiteli pozemků Nemocnice Krč a Nádraží Krč a jsme těsně před podpisy dohody s tou rodinou, která ty pozemky vlastní. Důležité je také to, že bude dosoutěžen geologický průzkum,“ zmínil Dolínek s tím, že geologické průzkumy začnou letos. 

  • Původní text ZDE

„Demolínek“, jak mu Pražané přezdívají, si své přízvisko nese od dob případu Libeňského mostu. „Když vám desítky odborníků donesou vyjádření, aby most fungoval do budoucna, aby unesl celou zátěž i v době povodní, že je výhodnější postavit nový než zachovávat některé oblouky nad řekou, tak jsem prostě ten názor přenesl dál. Podle mě je to úkol politika, že nemůže mít některé tak zásadní věci a poznatky pouze u sebe v šuplíku. Myslím, že když člověk dostane v politice přezdívku a není hanlivá a neberu to hanlivě, beru to tak, že to vyjadřuje i nějaký pohled na mě, tak to tak může být,“ uzavřel Dolínek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…