Přebalují Zemana. Komunismus je jako zápach, napsal umělec. A Vojtěch Filip startuje

23.12.2020 10:28

Producent, manažer, režisér, scenárista, textař a publicista Vladimír Mertlík v komentáři pro Reflex.cz konstatoval, že komunismus je jako zápach, který se zažere i do záclon. Končící šéf komunistů Vojtěch Filip se okamžitě hlasitě ohradil.

Přebalují Zemana. Komunismus je jako zápach, napsal umělec. A Vojtěch Filip startuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Staronový předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip

Komunisté prosadil desetimiliardový škrt v armádě v rozpočtu v armádě na příští rok. Především pravicová opozice v souvislosti s tímto ústupkem koalice ANO a ČSSD připomínala, že armáda vládě nemalou měrou pomohla v boji s koronavirem a pracovala na vývoji chytré karantény, pomáhala s trasováním kontaktů nakažených osob a všechny síly napřela i v pomoci domovů seniorům, kde se epidemie koronaviru bohužel rozjela mezi klienty i personálem.

Anketa

Kdo by se Vám po diskutovaném odchodu Petra Dvořáka z ČT líbil v jejím čele?

hlasovalo: 13885 lidí

Právě kvůli tomu se publicista Vladimír Mertlík do komunistů pořádně opřel.

Po Vítězném únoru 1948 mohou komouši slavit i Vítězný prosinec, zatímco slušní lidé by si měli tento den do diářů a do paměti zapsat jako Den hanby! V pátek v 13:00 hodin podlehla Babišova vláda vydírání stalinistické sekty práskače Filipa a sebrala deset miliard z rozpočtu armádě s tím, že budou přesunuty do státní rezervy na budoucí korupční úplatky těm, kteří netuší, že jsou upláceni vlastními penězi, které budou muset jejich děti vrátit,“ napsal Mertlík v komentáři pro Reflex.cz.

Štulec zasadil i prezidentu Miloši Zemanovi, když konstatoval, že v dnešním Česku je možné prakticky všechno. Možná i to, že se peníze armádě brzy vrátí.

„Proč ne, když elitní policisté přenášejí prezidenta z místa na místo a přebalují jej, místo jeho ochrany,“ uvedl Mertlík.

A Vojtěch Filip se neudržel.

„Nějaký pan Vladimír Mertlík, zřejmě vinou pandemie ochuzen o tradiční čertovský povyk, rozohnil se v Reflexu jako zarytý pekelník. Už ten titulek... ‚Komunismus je jako zápach, zažere se i do záclon‘,“ rozjel se Filip na sociální síti Facebook.

„Vulgární slovník ponechám stranou, ač nerad jsem si musel zvyknout. Jen bych se nerad dožil toho, až tato země bude jednou na kolenou a s prosebně sepjatýma rukama prosit za odpuštění, že vůbec kdy připustila, že se tu podobné výlevy mohly beztrestně šířit,“ doplnil jedním dechem na adresu Vladimíra Mertlíka.

Vojtěch Filip se zlobí

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…