Přeci jen! Satoranský poslal Babiše do háje. Ale teď jde o Jágra

07.03.2019 13:22

Premiér Andrej Babiš se během návštěvy ve Spojených státech zašel podívat na utkání americké basketbalové NBA. A zažil tam nepříjemnou chvilku. Ve Washingtonu se chtěl setkat se slavným českým hráčem NBA Tomášem Satoranským. Ten však dal premiérovi košem, za velkého potlesku na sociální síti facebook. Babiš z nepříjemné situace vybruslil tím, že se sešel s někým jiným.

Přeci jen! Satoranský poslal Babiše do háje. Ale teď jde o Jágra
Foto: Facebook
Popisek: Andrej Babiš na cestě do USA

Předseda české vlády Andrej Babiš (ANO) může být spokojen. Na oficiální pozvání prezidenta USA Donalda Trumpa pobývá momentálně ve Washingtonu. Navštívil centrálu CIA a čeká ho rozhovor s nejmocnějším mužem planety – s americkým prezidentem Donaldem Trumpem.

Zašel se také podívat na utkání basketbalové NBA, kde sledoval výkon českého hráče týmu Washington Wizards Tomáše Satoranského. Po zápase se prý chtěl se sportovcem sejít, jenže Satoranský dal českému předsedovi vlády košem. „Osobní setkání jsem odmítl,“ napsal Satoranský na sociální síti facebook s tím, že sledovat utkání na palubovce může každý, kdo se dostane do haly.

Za odmítnutí osobního setkání právě s Babišem se Satoranský dočkal potlesku od mnoha českých fanoušků.

Satoranského pochválil i senátor Václav Láska, který upozornil, že Babiš sice v USA reprezentuje Českou republiku, ale vedle toho návštěvu využije k dalšímu sebezviditelňování a k dalšímu velkému provolání k národu, které začne zvoláním „čau lidi“.

„Za prvé kdokoli, včetně sportovců, má právo na politický nebo třeba jen osobní názor a může ho vyjádřit. Jak jsme byli hrdí na to, když Jaromír Jágr začal po ledě NHL jezdit s dresem číslo 68. Stejně Satoranský má právo odmítnout potkání s kýmkoli. Neznám jeho důvody, ale měli bychom to respektovat. A konečně zcela upřímně. Babiš reprezentuje v USA Českou republiku, ale také si tam jede vlastní PR. A fotka Babiše se Satoranským by se jistě objevila na jeho FB v nekonečném seriálu ‚čau lidi‘. Pravděpodobně někde vedle fotky s novým pejskem rodiny Babišů,“ napsal Láska.

Ale Andrej Babiš nelenil a zařídil si setkání s někým jiným. Vyfotil se s bývalým československým a slovenským fenomenálním hokejistou Peterem Bondrou, někdejším spoluhráčem Jaromíra Jágra z týmu Washington Capitals.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…