Předsednictvo ANO bude řešit přípravu komunálních kandidátek

31.05.2014 6:30

Předsednictvo ANO bude dnes společně se šéfy krajských organizací řešit přípravu kandidátek pro komunální volby. Jednat by se mělo také o tom, zda v čele kandidátní listiny v Praze zůstane exprimátor Jan Kasl, který se neshodne s šéfkou pražské organizace ANO Radmilou Kleslovou. Kasla do čela kandidátky navrhl předseda hnutí Andrej Babiš, který zároveň prosadil svoji blízkou spolupracovnici Kleslovou do vedení pražské organizace.

Předsednictvo ANO bude řešit přípravu komunálních kandidátek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Kasl nechce, aby se dřívější členka ČSSD Kleslová objevila na kandidátce. Vadí mu mimo jiné to, že Kleslová působí na radnici v Praze 10, která bývá spojována s vlivným podnikatelem Tomášem Hrdličkou.

ANO musí řešit rovněž to, že nemá pro podzimní senátní a komunální volby dostatek vhodných kandidátů

Proti Kaslovi se zase ozývají hlasy přímo z pražské organizace. Podle některých členů není Kasl týmový hráč a chce si na kandidátku dosazovat svoje lidi. Členové pražské buňky ANO by podle informací ČTK dali přednost Kleslové, nechtějí jít ale proti Babišovi, který s nominací Kasla přišel.

ANO musí řešit rovněž to, že nemá pro podzimní senátní a komunální volby dostatek vhodných kandidátů. „Naše hnutí bylo založeno na osobnostech. Klíčové osoby odešly do exekutivy a Parlamentu, máme tam trošku mezeru a potřebujeme si o tom promluvit," řekl tento týden Babiš. Hnutí proto uvažuje o tom, že osloví veřejnost, aby mu sama navrhla, jaké kandidáty by si na konkrétních místech představovala.

Babiš bude o víkendu řešit také další spor, který se rozhořel mezi ministryní spravedlnosti Helenou Válkovou a její náměstkyní Hanou Marvanovou. S oběma ženami by se měl Babiš sejít v neděli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…