Předsednictvo ČSSD bude dnes schvalovat otázky referenda

13.06.2014 6:22

Předsednictvo sociální demokracie bude dnes schvalovat otázky vnitrostranického referenda. Všichni členové strany se v něm na přelomu června a července budou moci vyjádřit ke kumulaci funkcí, většímu zastoupení žen na kandidátkách nebo rozšíření okruhu lidí, kteří kandidáty do voleb vybírají.

Předsednictvo ČSSD bude dnes schvalovat otázky referenda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka ČSSD

"Od referenda očekávám výrazné oživení vnitřního života sociální demokracie, inspiruji se mimo jiné u německé SPD, kde s vnitrostranickým hlasováním udělali v loňském roce velmi pozitivní zkušenost," sdělil ČTK již dříve předseda sociální demokracie a premiér Bohuslav Sobotka.

Vedle trojice otázek, které musí schválit předsednictvo i sobotní ústřední výkonný výbor ČSSD, uvažovalo podle informací ČTK vedení strany i o tom, že se bude hlasovat o prodloužení dvouletého mandátu stranických orgánů. Nakonec ale otázka z připravovaného referenda vypadla.

Výsledky korespondenčního referenda by se měly odrazit ve změnách stanov, o nichž by v příštím roce hlasoval sjezd. V případě kumulace funkcí by pak sociální demokraté navrhli změnu zákona.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…