Předsjezdová kampaň v TOP 09 jede naplno: Pospíšil řeší ohňostroj, Czernin hraboše

08.08.2019 17:13

V TOP 09 se schyluje k souboji o křeslo předsedy strany. Europoslanec Jiří Pospíšil a senátor Tomáš Czernin dělají ledacos pro to, aby se vzájemně odlišili. Zdá se však, že jedno téma mají společné. Oběma leží na srdci blaho zvířat.

Předsjezdová kampaň v TOP 09 jede naplno: Pospíšil řeší ohňostroj, Czernin hraboše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Czernin

Měřeno podle voličských preferencí se dnes TOP 09 dá označit za nejmenší sněmovní stranu. Několik průzkumů znovu a znovu ukázalo, že by v příštích volbách TOP 09 jen těsně pronikla do Sněmovny. Stejně tak je možné, že se strana do Sněmovny vůbec nedostane.

Ale ať už si po příštích volbách svá poslanecká křesla udrží, či nikoliv, momentálně se v partaji schyluje k politickému boji o post předsedy.

Proti sobě stojí europoslanec Jiří Pospíšil a senátor Tomáš Czernin. Zatímco Pospíšil často zmiňuje, že si chce udržet liberální voliče, Czernin hodlá cílit spíše na své konzervativnější spoluobčany. Pohled na sociální sítě však ukazuje, že se od sebe pánové nemusí lišit zdaleka tolik, jak se snaží prezentovat. Zdá se např., že oběma leží na srdci blaho zvířat.

Podle rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) zemědělci napříště mohou po polích rozhazovat jed a hubit hraboše. Ministerstvo pro životní prostředí protestuje, že tento krok ohrozí rovnováhu ekosystému v Česku.

Velkou nespokojenost dalo najevo nejen Ministerstvo životního prostředí, ale také senátor Tomáš Czernin. „Povolení plošného trávení hrabošů je dalším ze zločinů na naší zemi. Plošné rozhazování jedů je jednoduché, levné a vpravdě vražedné řešení. Už víme, že tato vláda otravuje duši národa. Nechci, aby otrávila naši krajinu,“ napsal senátor na sociální síti Twitter.

Stávající předseda TOP 09 Jiří Pospíšil také často zmiňuje téma zvířat, přesněji řečeno, důrazně brojí proti jejich týrání. To je ostatně také důvod, proč podpořil zrušení novoročních ohňostrojů v Praze.

„Novoroční ohňostroj je pro mnohé pěkná podívaná. Neplatí to ale zdaleka pro všechny. Výbuchy a hluk stresují nejen malé děti a jejich rodiče, ale i zvířata, což bohužel často vede k jejich zranění. Vítám proto, že se vedení Prahy jednomyslně shodlo na tom, že novoroční ohňostroj ve městě nahradí videomappingem. Tím se Praha zařadila po bok moderních světových metropolí, které už podobný krok učinily,“ napsal na sociální síti Facebook.



„Je to také první krok k tomu, abychom v budoucnu zabránili i neřízeným rachejtlím během silvestrovské noci, které často vedou ke zraněním a škodám na majetku,“ pokračoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí o přibližně deset tisíc, což činí úbytek zhru…