Premiér Rusnok se potká se svým saským protějškem

21.10.2013 6:26

Premiér v demisi Jiří Rusnok bude dnes jednat se svým saským protějškem Stanislawem Tillichem (CDU). Diskutovat budou mimo jiné o přeshraniční spolupráci, dopravní a energetické infrastruktuře a vztazích v oblasti kultury a vzdělávání. Tillich do Česka přijíždí na Rusnokovo pozvání.

Premiér Rusnok se potká se svým saským protějškem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Předseda saské vlády Tillich letos v červnu jednal také s bývalým premiérem Petrem Nečasem (ODS). Dohodli se tehdy, že ČR bude při čerpání prostředků z evropského Fondu solidarity spolupracovat se Saskem a Bavorskem. Nečas s Tillichem spolu hovořili také o koordinaci protipovodňových opatření na Labi.

Loni saský premiér otevřel v centru Prahy kontaktní a informační středisko Saska. Německá spolková země Sasko, která byla součástí bývalé NDR, sousedí s Českem. Má 4,2 milionu obyvatel, centrem jsou Drážďany.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…