Přestaňme blbnout. Kalousek prosí Fialu, Pekarovou, Jurečku a další

10.05.2022 11:27 | Ze sítí

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka opět promluvil. A Miroslav Kalousek začal lomit rukama „Proboha, pane ministře...“

Přestaňme blbnout. Kalousek prosí Fialu, Pekarovou, Jurečku a další
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Správní rady VZP ČR Miroslav Kalousek

Příspěvek 5 tisíc korun pro rodiny s dětmi se podle představ vlády nemá vztahovat na vysokoškolské studenty. Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka vysvětloval, proč se vláda rozhodla, jak se rozhodla.

V rozhovoru pro server iDNES.cz Jurečka prohlásil, že se na vysoké škole živil sám, takže by to mohli zvládnout i současní studenti.  

„Musíme zvažovat, kdy je nezbytně nutné finanční prostředky dát a kdy je student schopen část odpovědnosti vzít na sebe,“ uvedl s poukazem na zadlužení státu a deficit rozpočtu ministr. Řekl, že u připravovaného příspěvku „není ambice posunovat věk za hranici 18 let“.

A exministr financí, dnes řadový člen TOP 09, Miroslav Kalousek začal lomit rukama.

„Proboha, pane ministře Mariane Jurečko, tím se nevytahujte. Mnozí z nás se museli sami živit od patnácti. Zkuste nám ale vysvětlit, proč navrhujete opatření, kde chudší domácnosti budou přispívat těm bohatším. To je hloupost, kterou neomluvíte vlastní pracovitostí,“ prohlásil Kalousek.

Miroslav Kalousek promlouvá

Pak se s úpěnlivou prosbou obrátil na celou vládu pěti koaličních stran.

„Naposledy, o to úpěnlivěji prosím Petra Fialu, Víta Rakušana, Mariana Jurečku, Markétu Pekarovou Adamovou a Ivana Bartoše: Vzdejte ten nesmysl s příspěvkem chudých domácností, které budou muset platit bohatším domácnostem. Protiřečíte si tím. Přispějme těm nejchudším domácnostem a přestaňme blbnout,“ napsal na Twitteru.

Miroslav Kalousek promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…