Převratná zpráva z blízkovýchodního bojiště. Němci mučí vězně v řadách Islámského státu

23.10.2015 21:10

Němečtí džihádisté údajně operují ve zvláštní jednotce Islámského státu v Iráku, která se specializuje na mučení. Podrobnější informace přináší s odkazem na německá média britský deník The Telegraph.

Převratná zpráva z blízkovýchodního bojiště. Němci mučí vězně v řadách Islámského státu
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Islámský stát dbá na pečlivé zaznamenávání poprav křesťanů

Členové jednotky mají na starosti zatýkání a výslechy dezertérů a opozice. Sami sebe nazývají „vojáci bouře“. Informace o existenci skupiny složené z džihádistů s německým občanstvím se dostaly do médií díky přepisům výslechů německé policie džihádisty, jehož identita nesmí být dle německých zákonů na ochranu soukromí prozrazena. Džihádista vystupující pod smyšleným jménem Nils D vycestoval do Sýrii v roce 2013 a byl německými orgány zatčen v loňském roce. Během svého působení v řadách Islámského státu byl svědkem mnoha mučení a poprav, včetně ukřižování bývalého velitele ISIS.

V Sýrii džihádista Nils D strávil třináct měsíců, z nichž osm byl členem jednotky, kterou německý generální prokurátor označil jako „oddělení vnitřní bezpečnosti“ Islámského státu. Nils D nicméně popírá, že by se on sám osobně zúčastnil mučení a poprav. Tvrdí jen, že se zúčastnil patnácti až dvaceti zatýkání, během kterých působil pouze jako informátor. Jak ale napsal německý deník Süddeutsche Zeitung, na jeho mobilním telefonu byla nalezena fotografie, na které drží u hlavy vězně zbraň. Vyšetřovatelům dále zadržený německý džihádista sdělil, že členem zmíněné jednotky je i další německý občan.

celý text v angličtině najdete ZDE

Při asi dvaceti výsleších německými vyšetřovateli Nils D prozradil, že mučení bylo ve městě Manbidž, kde jednotka operuje, zcela běžnou rutinou. „Konaly se tam popravy přímo na náměstí a při jedné z nich byl také ukřižován bývalý velitel ISIS,“ sdělil zadržený německý džihádista s tím, že všichni členové jednotky vždy nosily masky a pobíraly větší žold než ostatní radikálové bojující pod vlajkou Islámského státu. Po dobytí Mosulu v roce 2014 také všichni dostali značný podíl na získané „kořisti“.

Nils se vrátil do svého rodného města Dinslakem nacházejícím se v Severním Porýní-Vestfálsku v loňském roce a byl policií zatčen poté, co se v odposlouchávaném hovoru svému příteli pochlubil tím, že bojoval za Islámský stát. V ledu příštího roku by měl dle britského deníku stanout před soudem v Düsseldorfu na základě obvinění z členství v zahraniční teroristické organizaci.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…