Prezident Zeman přijme ruského ministra průmyslu Manturova

22.03.2016 6:33

Ruského ministra průmyslu a obchodu Denise Manturova dnes na Pražském hradě přijme prezident Miloš Zeman. Jednat spolu budou pravděpodobně především o ekonomické spolupráci. Mluvit tak nepochybně budou o protiruských sankcích, které český prezident dlouhodobě kritizuje.

Prezident Zeman přijme ruského ministra průmyslu Manturova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Manturov do Česka přijede kvůli 9. zasedání česko-ruské Mezivládní komise pro hospodářskou, průmyslovou a vědeckotechnickou spolupráci, které se uskuteční dnes a ve středu. Ta byla vytvořena v roce 2005. "Jedná se o standardní nástroj bilaterální ekonomické spolupráce, který má ČR vytvořen s několika desítkami dalších zemí," uvedlo ke komisi ministerstvo průmyslu a obchodu.

Na pořadu jednání komise, ve které bude přítomen český ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, mají být vzájemná spolupráce v oblasti obchodu, investic, dopravě, zemědělství, vědě nebo dopravě. "V rámci těchto oblastí budou projednány zejména významné projekty realizované českými a ruskými podnikateli. Uvedení těchto projektů do závěrečného protokolu zasedání představuje pro dotčené firmy v kontextu specifik ruského trhu významnou podporu," uvedlo ministerstvo na svém webu.

Zeman Manturova přijme podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka odpoledne. Dá se předpokládat, že se oba politici zaměří na otázku sankcí, které proti Rusku zavedly Evropská unie a USA po ruské anexi ukrajinského Krymu. Zeman se proti nim opakovaně vyslovoval a předpovídal jejich brzký konec.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…