Prezident Zeman promluví před veliteli armády

20.11.2019 6:45

Každoroční armádní velitelské shromáždění dnes na ministerstvu obrany projedná plány na příští rok. Na setkání armádních špiček promluví prezident Miloš Zeman, vystoupit by měli také premiér Andrej Babiš (ANO), ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) a náčelník generálního štábu Aleš Opata.

Prezident Zeman promluví před veliteli armády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náčelník generálního štábu Aleš Opata

Armádní velitelé proberou, jaké bude mít armáda v příštím roce priority a hlavní úkoly. Dá se předpokládat, že budou mluvit o zahraničním působení v Afghánistánu, Mali nebo v Pobaltí, i o výcvikových plánech na českém a spojeneckém území.

Tématem nepochybně bude i rostoucí rozpočet a velké akvizice. Příští rok by se měli například vojáci dozvědět, která firma jim dodá přes 200 pásových bojových vozidel pěchoty za asi 50 miliard korun.

Od začátku roku také armáda přejde na nový systém velení, z dosavadního dvojstupňového na třístupňové. Pokračovat bude v náboru nových vojáků, aktivních záloh nebo v budování nových útvarů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…