Prezident bude se šéfy obou parlamentních komor debatovat o migrantech i o zahraniční politice

11.08.2015 7:04

Prezident Miloš Zeman se dnes na zámku v Lánech setká s předsedy obou komor Parlamentu. Program schůzky mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček nechtěl předem sdělit. Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) řekl ČTK, že očekává debatu o migrantech nebo výběru nového ústavního soudce. Jeho sněmovní protějšek Jan Hamáček (ČSSD) chce s prezidentem hovořit o zahraniční politice.

Prezident bude se šéfy obou parlamentních komor debatovat o migrantech i o zahraniční politice
Foto: Hans Štembera
Popisek: V zámeckém parku v Lánech se běžel Běh vítězství. Ceny pro vítěze rozdal prezident Miloš Zeman

"V každém případě bude tématem problematika migrantů," odhadl obsah schůzky Štěch. Prezident podle něj bude mluvit také o svém návrhu na jmenování Jaromíra Jirsy ústavním soudcem. Jirsa by mohl vystřídat Vlastu Formánkovou, které vypršel mandát minulý týden.

Štěch předpokládá také debatu o české ekonomice. Sám by rád upozornil prezidenta na zásahy České národní banky do kurzu koruny. "Banka neustále intervenuje proti koruně a de facto tím reálně poškozuje naše občany," tvrdí bývalý předák odborářů.

Předseda Sněmovny Hamáček vidí jako hlavní body schůzky zhodnocení činnosti Parlamentu a zahraniční politiku. "Asi se dotkneme uplynulého půl roku v obou komorách Parlamentu z hlediska toho, co se nám podařilo projednat," řekl ČTK. "Očekávám, že se dotkneme otázky zahraniční politiky, protože to je téma, které je stabilně na těchto jednáních," dodal. Hamáček chce prezidenta informovat o své nedávné návštěvě Japonska a poradit se o budoucích zahraničních cestách.

 


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…