Prezidentská kandidátka Clintonová dostala těžce naloženo. Tentokrát od samotného Reagana

18.04.2015 5:54

Nejstarší syn bývalého amerického prezidenta Ronalda Reagana Michael velmi kriticky hodnotí rozhodnutí Hillary Clintonové ucházet se o prezidentský úřad. Tvrdí, že nedosáhla žádných úspěchů a bude sázet pouze na to, že je žena.

Prezidentská kandidátka Clintonová dostala těžce naloženo. Tentokrát od samotného Reagana
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

„No sláva, Hillary oznámila svoji kandidaturu na prezidenta. Člověk se při té příležitosti nemůže nezeptat, proč zrovna ona? Stala se jasnou jedničkou demokratů, ale přitom má základní nedostatky na všech úrovních. Projevila vůbec někdy hlubší myšlenku či představu o zahraniční a domácí politice? Jaká je její vize pro Ameriku? Co udělala za působení ve veřejném životě proto, aby se naše země stala lepším místem pro život? Jaké skvělé úspěchy ve své kariéře vůbec zaznamenala? Upřímně řečeno, nebylo jich mnoho,“ konstatuje Reagan.

Podle syna bývalého amerického prezidenta byla jako senátorka za liberální New York po celých šest let prakticky neviditelná. Za selhání považuje Michael Reagan i působení Clintonové v roli ministryně zahraničí a upozorňuje zejména útok na americký konzulát v libyjském Benghází a dále také na diplomatické neúspěchy v souvislosti s Irákem, Afghánistánem, Ruskem i Čínou. „Tento týden byla při své tour po Iowě poprvé pod palbou otázek novinářů. Těm těžkým se vyhýbala a na ty ostatní odpovídala pomocí nic neříkajících politických fluskulí. Tolik se snažila najít nějaké spojení mezi sebou a prezidentem Obamou, že zněla skoro jako můj táta,“ glosuje s nadsázkou Reagan.

celý text v angličtině najdete ZDE

„Slibovala, že nastartuje ekonomiku zrušením škodlivých regulací a bude pokračovat v reformách. Prý i za využití těch částí Obamovy zdravotnické reformy, které považuje za efektivní. Možná že se snažila v sobě objevit Margareth Thatcherovou. Já jsem ale bývalou britskou premiérku viděl osobně a věřte mi, že Hillary skutečně není Maggie Thatcherová. Bohužel pro tuto zemi Hillary i nadále zůstane jen Hillary. A když náhodou říká o ekonomice něco, co dává smysl, tak je to jen čirá náhoda,“ píše Reagan a konstatuje, že se Clintonová nemůže srovnávat s republikánskými kandidáty na prezidenta Marco Rubiem a Randem Paulem, kteří jsou „mladí, chytří a neuvízli v 90. letech minulého století“.

Vyhlášení kandidatury obou výše zmíněných republikánů podle Reagana obsahovalo mnoho skvělých vizí a idejí vztahujících se k reformě politiky ve Washingtonu, obnovení prosperity i zvýšení vůdcovských schopností Spojených států ve světovém měřítku. „Hillary se proto soustředí jen na jednu věc. Bude se snažit těžit z toho, že je žena, a bude příštích 19 měsíců opakovat, že nastal nejvyšší čas, aby Ameriku vedla žena,“ uzavírá Reagan. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…