Při obchodu s pozemky v Jizerských horách stát mohl prodělat

13.01.2012 9:41

Pozemkový fond prodal lukrativní pozemky v Bedřichově v Jizerských horách firmě Bio Shop, která na nich má hospodařit. Jde přitom o malé parcely rozeseté po vesnici, mezi domy, penziony, poblíž silnice nebo v sousedství sjezdovek.

Při obchodu s pozemky v Jizerských horách stát mohl prodělat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Společnost Bio Shop podle listu fakticky vznikla teprve loni v létě, do té doby to byla jen spící schránka. Hned nato od soukromníků nakoupila deset hektarů levných polí, což ji stálo asi 1,3 milionu korun, a požádala Pozemkový fond o výměnu za parcely v horách. Úřad jí během dvou měsíců vyhověl. Když bude mít nový vlastník štěstí, může v Bedřichově vydělat 90 milionů korun, napsaly Hospodářské noviny.


Bedřichov nyní chystá nový územní plán a na některých z těchto parcel bude možné stavět. Volných pozemků je přitom v Bedřichově málo, cena je v průměru kolem tisíce korun za metr čtvereční. "Vím, že to někdo může brát jako machinace, ale nic v tom není," uvedl Jaroslav Třešňák z Bio Shopu. Tvrdí, že na pozemcích bude už na jaře pást krávy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…