Při útoku ukrajinské armády v Donbasu údajně zahynuly tři ženy

11.06.2015 10:22

Při ostřelování východoukrajinské Horlivky ukrajinskou armádou v noci na dnešek zahynuly tři ženy a dvě děti byly zraněny. Oznámilo to ministerstvo obrany samozvané Doněcké lidové republiky. Ukrajinská armáda ohlásila jednoho mrtvého vojáka při přestřelce u Mariupolu, který má dnes navštívit prezident Petro Porošenko.

Při útoku ukrajinské armády v Donbasu údajně zahynuly tři ženy
Foto: wikipedia
Popisek: Ukrajinská vlajka

Podle separatistů dopadaly v noci ukrajinské granáty na obytné čtvrti Horlivky, čtvrtmilionového průmyslového města, které leží asi 50 kilometrů severně od Doněcku. Útok si kromě tří obětí vyžádal těžká zranění šestnáctileté dívky a sedmiletého chlapce.

Velení ukrajinské protipovstalecké operace obvinilo dnes povstalce z těžkých granátometných útoků na obec Šyrokyne, která leží na východním předměstí mariupolského přístavu. Mariupol, který je fakticky frontovým městem, má dnes v rámci své cesty do Doněcké oblasti navštívit prezident Porošenko. Program jeho pobytu drží Kyjev v utajení.

Při útoku separatistů byl jeden ukrajinský voják zabit. Vládní jednotky na útok odpověděly palbou ze zbraní, které minské mírové dohody nezakazují, uvedl Kyjev.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…