Příjemně překvapený Ondřej Neff. Ministr průmyslu promluvil velmi rozumně

16.08.2019 17:34

Publicista Ondřej Neff pochválil jednoho z členů Babišovy vlády. Opravdu. Ministr průmyslu a obchodu nominovaný hnutím ANO Karel Havlíček je prý v této vládě hlasem rozumu. Problém je však podle Neffa v tom, že není premiérem. Předsedou vlády je Andrej Babiš (ANO), jehož pevnost postojů teď připomíná roztavenou svíčku. Pokud by se v budoucnu měl chovat podobně i v otázkách energetiky, můžeme prý dopadnout podobně neslavně jako v Německu...

Příjemně překvapený Ondřej Neff. Ministr průmyslu promluvil velmi rozumně
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

Ondřeje Neffa příjemně překvapilo, že se ministr průmyslu nebál říct nahlas pravdu. Řekl jasně, že se bez jaderné energie neobejdeme, pokud myslíme vážně, že sami sobě zakážeme těžbu uhlí. Prý to zjistila už i Greta Thunbergová, ale když se to podle Neffa pokusila říct nahlas ona, podle Neffa byla okřiknuta.

„Pan Havlíček je člen vlády, ale není vláda. Vládě šéfuje Andrej Babiš, který se zvolna stává čímsi podobným plastelíně. Z jedné strany ho tiskne prezident, z druhé ho prohněte Brusel. Zatím se ve věci energetiky a elektromobilů choval rozumně. Kéž by mu to vydrželo,“ zadoufal Neff v komentáři uveřejněném na serveru Neviditelný pes.

A když nenasloucháme hlasu rozumu, můžeme dopadnout jako v Německu, kde budou mladí aktivisté tak dlouho brzdit tamní ekonomiku, až jí jednou možná srazí na kolena.

„Kontinentu se zjevně zmocňuje klimatická hysterie. V Německu mladí lidé bojkotují železniční trať s nákladem volkswagenů. Z dětství si pamatuju, jak nějaká – tuším francouzská – soudružka si lehla na koleje, aby zabránila průjezdu nějakého vojenského transportu. Učili jsme se o tom ve škole, ale vnímal jsem to jen okrajově, v deseti letech jsem o francouzské soudružky neměl žádný zájem, později by to bylo lepší, ale nesměl jsem k nim. Ta fanatická mládež se snaží Volkswagen srazit na kolena,“ konstatoval Neff.

Pokud se to mladým lidem v Německu podaří, mohou být podle Neffa překvapení, že se jim nežije tak dobře, jako jejím rodičům. Možná zjistí, že budou muset opravdu přiložit ruku k dílu, aby se uživili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …