Přijmete mandát i se svým problémem? ptali se prý Pekárka v ODS

08.11.2012 17:50

Nový poslanec za ODS Roman Pekárek čelí kritice ze strany vlády zejména kvůli svému nepravomocnému odsouzení. Podle něj vláda jen nedomyslela následky svého chování. Na detaily jeho zvolení si ale příliš nevzpomíná. O svém působení v Poslanecké sněmovně se rozhovořil Pekárek v rozhlasovém pořadu Dvacet minut Radiožurnálu.

Přijmete mandát i se svým problémem? ptali se prý Pekárka v ODS
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Roman Pekárek, nový poslanec za ODS

O svém novém postu poslance se dozvěděl od redaktorky média, jehož jméno bohužel zapomněl. Ta ho zastihla telefonem v úterý večer zcela nepřipraveného, sám o ničem vůbec nevěděl. A během celého večera prý nepromluvil s žádným politikem ano slovo. Důvod je prostý – vybil se mu údajně telefon.

„Celý večer jsem s žádným politikem nemluvil. Dostal jsem pouze smsku od Ivana Fuksy, že zítra ve sněmovně se uvidíme,“ uvedl Pekárek. Po chvíli dodal, že dostal i sms zprávu s technickými informacemi. „Pán, který má tyto ceremonie ve sněmovně na starosti, mi jen oznámil, abych byl ráno připravený.“ Zprávu politického charakteru neobdržel prý ale žádnou.

Zamlžené vzpomínky

Další vzpomínky na úterní večer a středeční dopoledne se už ale poněkud ztrácejí v mlze, což odůvodňuje tím, že je velmi emotivní člověk a v tu chvíli byl hodně rozrušený.

Poslanecký slib skládal podle svých slov okolo desáté hodiny dopolední následujícího dne. Se šéfem poslaneckého klubu ODS Zbyňkem Stanjurou přitom prý hovořil pouhé dvě hodiny před tím. Zda zvedne, či nezvedne svou ruku pro daňový balíček, se ho během tohoto rozhovoru prý nikdo neptal. „Mám takový pocit, že ta věc byla jasná, aniž byla vyřčená otázka,“ lovil v paměti. „Vzpomínám si, že jsme si to jinými slovy vyjasnili. Ale přímá otázka položena nebyla.“

Vláda nedomyslela následky 

Na dotaz, zda padla na přetřes otázka Pekárkova nepravomocného odsouzení, nedokázal jasně odpovědět. „Byla vyřčena otázka, zda přijmu mandát i se svým problémem. A já jsem potvrdil,“ odvětil pouze. Vláda nyní prohlašuje, že jí Pekárek poškozuje. „Myslím, že na začátku nedomyslela všechny následky,“ odůvodňuje Pekárek, že se i přes současnou kritiku stal před dvěma dny poslancem.

Nyní má v úmyslu sejít se s premiérem Petrem Nečasem a o celé kauze si promluvit. „Moje sdělení bude určeno primárně jemu,“ odmítl prozradit, jak bude reagovat na Nečasovo prohlášení, že Pekárek není v Poslanecké sněmovně žádoucí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…