Přineste popcorn? Kalousek se hádá. Mafie a alkohol! V TOP 09 je to vyhrocené

29.08.2019 12:20

Kvůli nadcházející výměně předsedy TOP 09 se už hádají i představitelé TOP 09 a sblíženého STANu. Europoslanec Stanislav Polčák o Kalouskovi prohlásil, že tak dlouho mazal schody Pospíšilovi, až ho doběhla Markéta. Kalousek prohlásil, že Polčák se jen umí nechat zvolit za lídrem z TOP 09 a přidal i zmínky o mafii ze Zlína. Polčák pak ještě prohodil něco o pitném režimu. „Přineste popcorn a kolu,“ užíval si divadlo Jan Zahradil.

Přineste popcorn? Kalousek se hádá. Mafie a alkohol! V TOP 09 je to vyhrocené
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

Spolupráce Starostů a nezávislých se stranou TOP 09 je téma, které se objevuje snad při každých volbách. V těch posledních tyto strany spojily své síly a do europarlamentu protlačily dosavadního šéfa TOP 09 Jířího Pospíšila, kandidáta STANu Stanislava Polčáka a ekonoma Luďka Niedermayera. Nicméně, v TOP 09 se bude volit nový předseda strany. A zde se představitelé stran dostali do křížku.

Jak jsme již informovali, Miroslav Kalousek prohlásil kandidaturu Markéty Pekarové Adamové za překvapivou vzhledem k tomu, co dosavadní místopředsedkyně dříve deklarovala. „Tato náhlá změna rozhodnutí vyvolává poněkud rozpaky,“ tvrdil.

Do Kalouska se za tato slova pustil europoslanec Polčák, zvolený na společné kandidátce. „Málokdy komentuji situaci v TOP 09, ale oznámení kandidatury na předsedkyni Markéty Pekarové Adamové nejde opominout. Tak dlouho Kalousek mazal schody Jiřímu Pospíšilovi, až ho převezla Markéta...“ zhodnotil Kalouskův příspěvek na adresu místopředsedkyně.

Anketa

Myslíte, že vláda ANO + ČSSD s podporou KSČM vydrží na tomto půdorysu až do roku 2021?

90%
hlasovalo: 9539 lidí

 

Což si předseda poslaneckého klubu TOP 09 nedal líbit. „Nechci komentovat trapnost příspěvku člověka, který nedokázal nikdy nic jiného, než se nechat zvolit za nějakým lídrem z TOP 09. Mám jenom strach o Markétu Adamovou Pekarovou, aby s touto osobou nebyla zbytečně spojována. Ona ani TOP 09 nemá s mafií pana Redla ve Zlíně nic společného,“ kopl si Kalousek narážkou na přibližně dva roky starou kauzu, kdy Stanislav Polčák podle informací iRozhlasu udržoval styky s údajným „Krejčířovým mužem“ Michalem Redlem. Polčák se kvůli aféře vzdal funkcí ve vedení STAN.

„Někdy si říkám, zda by pro osud TOP 09 nebylo lepší, kdyby Miroslav Kalousek dodržoval řádný spánkový režim (a myslím tím skutečně spánkový, nikoli pitný režim). Dobrou noc,“ odtušil k tomu europoslanec Polčák.

A spor těchto politiků ohodnotil europoslanec ODS Jan Zahradil. „Přineste popcorn a kolu,“ dodal s pobavením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…