Janda hned na úvod konstatoval, že rozdílnost výrobků na Východě a na Západě nemusí být tak veliká, jak se říká, byť testy Vysoké školy chemicko-technologické říkají něco jiného. „Podle mého názoru ty testy nic zase tak zásadního neprokázaly,“ pravil Janda. Test se totiž uskutečnil na jednadvaceti výrobcích, což host nepovažuje za odpovídající vzorek.
Podle VŠCHT se liší např. kakaový prášek Nesquik zakoupený v Německu a v Česku. Je to prý tím, že německá legislativa zakazuje u tohoto výrobku posilování vitamínu D, zatímco Česko a jiné země jako třeba Nizozemí tuto legislativu nemají. Nesquik z Česka a z Nizozemska se tak prý neliší.
Podobně je to i u jiných výrobků, např. u Nescafé Gold. „Ta receptura v České republice se liší od německé a rakouské, ale je identická se Švýcarskem. Já bych tedy neobviňoval Nestlé z dvojí kvality, když je ta receptura shodná se švýcarskou,“ zaznělo z úst Jandy.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: mp