Proč to neudělat ještě těžší... EU chystá předpisy, které zatnou autům tipec. Libor Vondráček je proti

03.06.2022 10:55 | Ze sítí

Evropská unie zvažuje zpřísnění podmínek, za kterých budou moci stanice technické kontroly vydat osvědčení o technické způsobilosti vozidla. Podle některých úvah by STK měly nově kontrolovat elektroniku a bezpečnostní systémy. Diskutuje se také o změně časového intervalu kontroly na počet ujetých kilometrů nebo o měření tloušťky plechů. Nad takovými plány nevěřícně kroutí hlavou Libor Vondráček, předseda Svobodných, který odmítá jakékoliv formy převychovávání občanů ze strany evropských či státních úředníků.

Proč to neudělat ještě těžší... EU chystá předpisy, které zatnou autům tipec. Libor Vondráček je proti
Foto: repro Prima CNN, BR
Popisek: Libor Vondráček v předvolební debatě

„Evropská unie dnes bohužel na převychovávání občanů stojí, a proto budeme bezústupně prosazovat zrušení platnosti Směrnic a Nařízení na našem území. Například norma Euro 7 znamená převychování všech občanů, kteří užívají klasické osobní automobily, protože jim je fakticky zakáže,“ uvedl Libor Vondráček, předseda Svobodných, který zároveň připomněl varování řady expertů. Aby normu Euro 7 automobily splnily, benzínový motor by měl dosahovat spotřeby 1,3 l/100 km a naftový 1,17 l/100 km. A to je podle Vondráčka nereálné. 
 
„Svobodní odmítají ideologické předsudky vůči dálnicím a individuální automobilové dopravě. Osobní doprava je výrazem svobody jednotlivce a jen každý člověk sám ví, jestli je pro něj lepší doprava individuální nebo hromadná,“ zdůraznil Vondráček. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…