Profesor Krejčí ohromil větou o zabíjení „Rusů, Židů a cikánů“. Raději nečíst

07.05.2014 10:24

Současné překotné dění na Ukrajině, kde dvě skupiny, podporované světovými velmocemi, svádějí krvavé boje, je tématem pro známého politologa, zaměřujícího se na mezinárodní vztahy, Oskara Krejčího. Ten poukázal na řadu doposud opomíjených detailů, například, že nová kyjevská vláda nestojí o rychlé parlamentní volby.

Profesor Krejčí ohromil větou o zabíjení „Rusů, Židů a cikánů“. Raději nečíst
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Profesor Oskar Krejčí

Podle Krejčího je v současnosti ve velmi nevýhodné pozici ruský prezident Vladimir Putin. Má totiž závazky vůči rusky mluvícím Ukrajincům, ale zároveň čelí mezinárodnímu tlaku na mírové řešení. „Podle mého názoru bude ale tyto závazky naplňovat nikoliv vojenským způsobem, ale velmi tvrdým diplomatickým tlakem na západní ochránce nové kyjevské vlády,“ myslí si Krejčí. Jediným řešením podle něj je přivést obě skupiny k jednacímu stolu.

Uklidnění však podle něj nemusí přinést prezidentské volby. Obzvlášť proto, že je značná část obyvatelstva nejspíš bude ignorovat. Zejména regiony na východě, které podporovaly Stranu regionů bývalého prezidenta Janukovyče, jež je v rozvratu, takže nemají koho volit.

Celý rozhovor ZDE.

„Všimněte si, že se mluví o volbě prezidenta, ale nemluví se o novém parlamentu. Tady se hraje špinavá hra. Situace si totiž žádá právě parlamentní volby. Poslanci, kteří se zmocnili moci, nový předseda vlády, vedení bezpečnostní rady – ti si chtějí uchovat své posty a nechtějí je riskovat a chtějí tahat za nitky i po prezidentských volbách,“ upozorňuje dále Krejčí v rozhovoru pro Prvnízprávy.cz.

Na závěr se vyjádřil i k víkendovým událostem v Oděse, kde v obléhaném Domu odborů uhořelo přes 40 lidí. Podle Krejčího je to naprosto neuvěřitelné. Západní společenství zde podle něj akceptuje barbarství v podstatě středověké úrovně a média, zvláště ta česká, tomu ještě aplaudují. „Fašistická banda upálí lidi a my budeme dělat, že se nic nestalo? Dnes zřejmě zabít Rusa není trestný čin, je to jako ve středověku zabít cikána nebo žida,“ uzavřel rozhořčeně Krejčí.     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…