Profesor Pafko podpořil Rusnoka a utřel Marka Bendu a LIDEM

30.07.2013 13:25

Lékařská legenda profesor Pavel Pafko je nejen skvělý plicní chirurg, ale také člověk s originálními názory. V rozhovoru pro server Deník.cz podpořil vládu Jiřího Rusnoka a z jedné vody načisto v této souvislosti setřel poslance ODS Marka Bendu, stranu Karolíny Peake LIDEM a částečně i exprezidenta Václava Klause.

Profesor Pafko podpořil Rusnoka a utřel Marka Bendu a LIDEM
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu, která má podle jeho mínění napravit největší chyby minulé koalice, nastartovat ekonomický růst a zastavit nezaměstnanost. Ačkoli Pafko Rusnokovi vyčítá, že stál za druhým důchodovým pilířem a dokonce prosazoval, aby byl pro všechny povinný, oceňuje, že dokázal připustit chybu. "Pak ale prozřel a dnes už to nepodporuje. A já mám rád lidi, kteří uznají svůj omyl, zatímco Klaus se deset let nepletl," dodává.

Neoprávněná kritika

Chirurg smetá námitky bývalé pravicové koalice, ústavních právníků i některých politologů, že prezident nerespektuje zažitou praxi a ducha Ústavy, když jmenoval vládu, která neopírá svou legitimitu o výsledek voleb. K vyjádření svého stanoviska cituje, co již dříve uvedl sociolog Jan Keller.

"Profesor Keller napsal to, co si myslím dávno. Jak může Marek Benda a další argumentovat tím, že Rusnokova vláda nemá důvěru parlamentních stran a nevzešla z voleb, když ve sněmovně sedí poslanci za stranu LIDEM, kterou také nikdo nezvolil?" ptá se.

Za nejčistší řešení považuje předčasné volby, případně důvěru pro Jiřího Rusnoka. "Já bych si návrat pravicové vlády nepřál, protože neudělala nic, čemu bych tleskal," uzavírá Pavel Pafko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …