Profesor Sokol na veřejné akci: Zeman straší lidi. Demoralizuje společnost

11.04.2016 15:57

„Problém není deset procent přistěhovalců, ale stovky řvounů,“ uvedl profesor Jan Sokol na besedě v jičínském muzeu. Reportáž přinesl JičínskýDeník.cz.

Profesor Sokol na veřejné akci: Zeman straší lidi. Demoralizuje společnost
Foto: rep
Popisek: Profesor Jan Sokol

Sokol v Jičíně besedoval o migraci, kdy mimo jiné řekl, že nepatří k těm, kteří udělají okolo problému velký ohňostroj a pak se na to vykašlou. 

„Nemyslím, že bychom se mohli migraci vyhnout. Ve světě i v té nejubožejší chatrči mají televizi a tam vidí, jak se žije v Beverly Hills, a tak se do toho bohatého světa vypraví. Pohyb je běžný. Nedá se zastavit drátěným plotem. Vrátíte ho, zkusí to znovu. Nebo se stane bojovníkem Islámského státu. Syřanům jde doma o život,“ uvedl Sokol s tím, že diktátoři vyhánějí nejschopnější část populace.  

  • Původní text ZDE

Sokol také zkonstatoval současný život. Podle něj je vše pravoúhlé, i když naříkáme, nežije se nám špatně, pravděpodobnost násilné smrti je asi padesátkrát menší než v archaické době. „U nás máme velmi málo přistěhovalců, než je tomu ve vyspělých západních zemích. Jsme hluboko pod evropským průměrem. Postkomunistická Evropa nemá s migrací zkušenosti. Velmi snadno se vyvolávají apokalyptické nálady. Co dělá náš prezident? Straší lidi. Demoralizuje společnost. Jak se ve Francii píše o Česku? V novinách je velký článek o tom, jak blázen střílel v hospodě. Jiné, pozitivní články nejsou. Dobrá zpráva = žádná zpráva. Francouz pak řekne – jak tu můžete žít. Veřejné mínění formulují media,“ zaznělo mimo jiné také na besedě.

Sokol však také vyjádřil názor na islámskou kulturu, která je dle něj prudérní. Podle Sokola se nesmíme nechat přesvědčit, že kvůli bezpečnosti se máme vzdát všech svobod. Největší problém dle jeho názoru je myslet si, že migranti jsou islámští fundamentalisté. Že tu chtějí zavádět šaríu. „Riziko je, když ti lidé nejsou schopni komunikace. Neumí jazyk. Tím jsou vyloučeni ze společnosti. A tak žijí v ghettu. Evropa, když je potřeba, tak si vzpomene na křesťanství,“ zaznělo rovněž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …