Prostě nemáte šanci vyhrát. Zelenskyj postrašil Rusy

01.08.2022 7:14 | Ze sítí

V noci na neděli prezident Volodymyr Zelenskyj věnoval pozornost ruskému útoku v Olenivce na objekt se zajatci. V noci na pondělí nezůstal stranou jeho pozornosti útok na Mykolajiv, při kterém zemřel ukrajinský miliardář Olexij Vadaturskyj s manželkou a několik dalších lidí. Rusové odpálili deset raket. Zelenskyj zdůraznil, že Rusko už tuto válku nemůže vyhrát, bez ohledu na to, kolik odpálí raket. Nepřítel podle Zelenského musí zapomenout na to, že by snad někdy Ukrajince zlomil.

Prostě nemáte šanci vyhrát. Zelenskyj postrašil Rusy
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

„Dnes proběhlo jedno z nejbrutálnějších ostřelování Mykolajiva a okolí za celou dobu totální války. Desítky raket a střel... Okupanti zasáhli obytné budovy, školy, další sociální infrastrukturu a průmyslové objekty. Ruský útok připravil o život Olexije Vadaturského a jeho ženu Raisu, zakladatele jedné z největších ukrajinských zemědělských společností Nibulon, Hrdinu Ukrajiny. Upřímnou soustrast příbuzným a přátelům manželů Vadaturských,“ zahájil svou promluvu Zelenskyj.

„Právě takoví lidé, takové společnosti, náš ukrajinský jih jsou zárukou potravinové bezpečnosti světa. Tak tomu bylo vždycky. A bude tomu tak i nadále. Ruští teroristé by neměli ani doufat, že se jim podaří zničit sociální a průmyslový potenciál Ukrajiny a projít se po troskách. Ukrajina a naši lidé, naše schopnosti jsou rozhodně silnější než jakékoli ruské rakety a střely,“ pokračoval a poděkoval každému Ukrajinci a Ukrajince, kteří brání Záporožskou oblast a jih a vyvíjejí aktivitu na jihu země, kteří brání Oděsu a další města. Ti všichni si podle Zelenského zaslouží vděk celého ukrajinského národa.

Ruská armáda podle Zelenského přesouvá některé jednotky z Donbasu na jih k Chersonu a Záporoží, ale ukrajinský prezident je přesvědčen, že jí to nepomůže.

„Ze strategického hlediska nemá Rusko šanci tuto válku vyhrát. A je třeba vydržet, aby i na taktické úrovni teroristický stát pocítil svou porážku. Musíme se udržet na jihu, na východě a všude. Musíme se udržet v obraně, diplomacii a politice. Udržet naši jednotu - a to nejen do vítězství, ale i po něm, abychom kvalitativně obnovili vše, co zničili okupanti. Věřím, že to všechno dokážeme,“ uvedl ukrajinský prezident.

Prozradil také, že podepsal několik dalších zákonů, ať už pro větší ochranu novinářů, kteří se pohybují v oblasti bojů. Vedle toho prý podepsal zákon, podle něhož by lidé, kteří se stali uprchlíky ve vlastní zemi, mohli počítat s menším množstvím byrokratických překážek pro svůj další život a měli nárok na větší pomoc. Jako třetí prý Zelenskyj podepsal zákon o ochraně civilního obyvatelstva v případě mimořádných situací a nepřátelských akcí. A nakonec zákon, který vytváří podmínky pro komplexní zateplení budov a zjednodušuje proces obnovy obytného sektoru poškozeného údery okupantů.

Z úst ukrajinského prezidenta zaznělo, že legislativní práce ve prospěch lidí probíhají bez ohledu na to, co dělá ruský nepřítel. Zelenskyj také přislíbil, že bude dál hovořit k zahraničním partnerům a bude žádat o další pomoc pro Ukrajinu.

„Bez ohledu na to, co se stane a jaké jsou plány okupantů, musíme dělat svou práci - chránit náš stát a starat se o sebe navzájem. Čím efektivnější v tom budeme - my všichni, všichni občané Ukrajiny - tím rychleji dosáhneme vítězství,“ konstatoval Zelenskyj.

Poté se rozloučil zvoláním „sláva Ukrajině“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…