Protikorupční policie zasahuje ve dvou státních finančních institucích

15.01.2014 11:11

Ve dvou státních institucích, České exportní bance a Exportní garanční a pojišťovací společnosti od dnešního rána zasahují kriminalisté z protikorupční policie. Informaci přinesl server Novinky.cz.

Protikorupční policie zasahuje ve dvou státních finančních institucích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

„Provádíme tam úkony trestního řízení ohledně jednoho případu, kterým se zabýváme pod dozorem Vrchního státního zastupitelství v Praze,“ citoval server mluvčího protikorupčního policejního útvaru Jaroslava Ibeheje. Neupřesnil, o jakou kauzu jde a zda byl někdo zatčen.

Lenka Bradáčová, šéfka pražských vrchních žalobců, serveru dnes potvrdila, že policisté zasahují přímo v pražském sídle banky, kde je umístěna i pojišťovací společnost.

S odvoláním na mluvčího Ministerstva financí server také uvedl, že ministr Jan Fischer svolal na odpoledne jednání se zástupci dozorčích rad EGAP a ČEB.

Česká exportní banka se specializuje na státní podporu českých vývozců a nepřímo ji vlastní stát.

EGAP je státní úvěrová pojišťovna. Zaměřuje se na tržně nepojistitelná politická a komerční rizika spojená s financováním vývozu zboží, služeb a investic z České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…