Průlom: Nemuselo by se tomu říkat manželství, řekla Pekarová

29.06.2023 12:41 | Bleskově

Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ve Sněmovně k manželství pro všechny prohlásila, že ani pětikoalice v tomto ohledu nehlásí stoprocentní shodu. K čemu se však dle Pekarové většina stran koalice přiklání, je debata o názvu. Nemuselo by se tedy nutně jednat o „manželství“ mezi stejnopohlavními páry.

Průlom: Nemuselo by se tomu říkat manželství, řekla Pekarová
Foto: Screen FB Markéty Pekarové Adamové
Popisek: Markéta Pekarová Adamová v Senátu pláče

Předsedkyně poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) dnes ve Sněmovně promluvila o manželství pro všechny. Ani mezi vládní koalicí v tomto ohledu dle jejích slov nepanuje shoda. „Samozřejmě ani my nemáme úplně stoprocentní jednolitou shodu. Každý má tu hranici, která je pro něj nepřekročitelná, někde jinde,“ uvedla Pekarová s tím, že i kvůli tomu byla sestavena pracovní skupina, ve které má svého zastupitele každá z koaličních stran. V této skupině se pak řeší možné styčné body koalice ve věci manželství pro všechny.

Na jednáních se dle Pekarové vede i debata ohledně názvu. Je možné, že by se sňatku mezi stejnopohlavními páry neříkalo manželství. „Já mohu říci, že se většina kloní k tomu, aspoň jak to vnímám, abychom skutečně vedli i tu rozpravu ohledně názvu. Tam si myslím, že je jednoznačný prostor se dohodnout,“ řekla Pekarová ve Sněmovně.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Vaše platy a náhrady

Dobrý den, mám toho na srdci více. Jednak nechápu, proč by měli politici brát tak vysoké platy? Podle mě by byl adekvátní maximálně tak dvojnásobek průměrné mzdy, možná byste se pak i víc snažili, aby mzda lidí rostla. Taky nechápu, proč by se měl neustále zvyšovat? Proč ne třeba jednou za 5 let o n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plánovitý úpadek vyučuje i „Fialova“ škola. A ještě dotuje

6:02 Plánovitý úpadek vyučuje i „Fialova“ škola. A ještě dotuje

Téma nerůstu se v poslední době řeší nejen na přednáškách pro mladé zájemce z řad veřejnosti, ale pr…