První FOTO z místa: Ať žije Zeman! hlásá nápis na pódiu. Odhad: Zatím dva tisíce lidí

17.11.2015 13:38

Pražský Albertov, kde se má zhruba za půl hodiny objevit prezident Miloš Zeman, se plní lidmi. Organizátoři očekávají stovky lidí. ParlamentnímListům.cz se navíc povedlo definitivně vyvrátit spekulace, že akci na podporu prezidenta Zemana pořádá Blok proti islámu nebo kdokoli spojený s Martinem Konvičkou.

První FOTO z místa: Ať žije Zeman! hlásá nápis na pódiu. Odhad: Zatím dva tisíce lidí
Foto: Radim Panenka
Popisek: Shromáždění k výročí státního svátku 17.listopadu na Albertově

Po čtrnácté hodině odpoledne v rámci připomínky událostí 17. listopadu zavítá na pražský Albertov prezident republiky Miloš Zeman. Měl by položit květiny k pamětní desce, kterou loni odhalil spolu s prezidenty Slovenska, Polska, Maďarska a Německa.

Na stejné místo svolali manifestaci podporovatelé prezidenta, konkrétně Jelena Vičanová jako soukromá osoba. Nikoli tedy Blok proti islámu nebo Martin Konvička, jak některá média tvrdila. Konvička by měl nicméně podle informací ParlamentníchListů.cz být jedním z řečníků akce.

Vedle Konvičky promluví také senátor a předseda Strany práv občanů Jan Veleba nebo poslanec Marek Černoch, který se chystá i zpívat. A pochopitelně se očekává i projev prezidenta Miloše Zemana.

Dle odhadu reportéra ParlamentníchListů.cz se na Albertově sešly ve 14 hodin dva tisíce lidí.


 

Okolí Albertova je uzavřeno, k pódiu se nedostane nikdo, aniž by prošel policejní kontrolou. Jsou tu desítky policistů i příslušníků prezidentské ochranky. Lidé stále přicházejí. Příznivci hlavy státu dorazili ze všech koutů republiky.

Na Albertově byl přítomen i Mikuláš Bek, rektor Masarykovy univerzity, který je otevřeným oponentem prezidenta Zemana. Na svém Facebooku si postěžoval, jak bezpečnostní opatření omezují rektory, kteří chtějí uctít 17. listopad nezávisle na prezidentské akci. „Albertov je 17. listopadu pro veřejnost uzavřen. Zástupci vysokých škol mohli k pamětní desce jen za policejní asistence na základě zvláštního povolení. Je rok 2015,“ postěžoval si a doplnil svou fotografii z místa, kterak mlčky stojí společně s rektorem Jihočeské univerzity Liborem Grubhoferem.

Před čtrnáctou hodinou, kdy se očekává projev prezidenta Zemana, se nad Albertovem objevil policejní vrtulník.

Poslední foto: Facebook rektora Beka

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…