První máj na sociálních sítích: Luboš Blaha myslí na vykořisťované, Bohuslav Sobotka oslavuje EU

01.05.2016 16:54

Svátek práce slaví po celém světě. Co k němu řekli politici na svých facebookových a twitterových profilech? I na to se ParlamentníListy.cz podívaly.

První máj na sociálních sítích: Luboš Blaha myslí na vykořisťované, Bohuslav Sobotka oslavuje EU
Foto: Radim Panenka
Popisek: Blok proti islámu slavil 1. máj na Letné

„První máj, Svátek práce, den, kdy v celém světě vyjdou do ulic pracující lidé, aby vyjádřili svůj odpor vůči vykořisťování, chudobě a kapitalismu,“ napsal na svůj facebookový profil slovenský poslanec za stranu SMER - SD Luboš Blaha. „Budou protestovat za jiný, lepší svět, ve kterém bude práce pro všechny; ve kterém budou lidé dostávat důstojnou odměnu za práci, ve kterém budou moct spolurozhodovat o řízení podniků; ve kterém se lidé budou moci spolehnout na sociální ochranu ze strany společnosti; ve kterém budou převládat rovnost a svoboda i pro ty slabší,“ napsal dále Blaha s tím, že budou protestovat i proti nadnárodnímu kapitálu či neoliberální globalizaci. „Držme těmto lidem palce. Svátek práce je ten nejdůležitější svátek roku. Práci čest,“ uzavřel Blaha a pod svůj příspěvek připojil také internacionálu.

Snímek z Brněnské přehrady zveřejnil na svém facebookovém profilu poslanec za ČSSD Jeroným Tejc. „Při oslavě 1. máje s předsedou brněnské ČSSD Oliverem Pospíšilem. Za námi pronajatá loď, kde budeme diskutovat s lidmi nejen o politice. Dnes už za námi Vyškov, Blansko přede mnou,“ napsal o cestách po jižní Moravě Tejc.

Fotografie z oslav Prvního máje sdílel také jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD). „Po čínské cestě rovnou na moravské 1. máje. Ve Vyškově jsem dnes představil první desítku naší letošní krajské kandidátky ČSSD na jižní Moravě,“ uvedl.

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) na svém Twitteru vzpomněl na vstup do Evropské unie. „Dnes je to 12 let od našeho vstupu do EU. Přes všechny problémy jejího praktického fungování to bylo jednoznačně správné rozhodnutí,“ uvedl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …