Prymula nevyloučil svou rezignaci

25.10.2020 10:50

Premiér Andrej Babiš (ANO) v pátek oznámil, že ministra zdravotnictví Romana Prymulu (za ANO) požádal kvůli jeho nočnímu výletu do pražské vyšehradské restaurace, kde porušil hned několik opatření, o rezignaci. Přesto, že se šéf zdravotnictví brání, že nic neporušil, v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes nevyloučil, že v pondělí rezignuje sám, píše iDNES.cz.

Prymula nevyloučil svou rezignaci
Foto: Hns
Popisek: Roman Prymula a Jaroslav Faltýnek, ilustrační koláž

„Myslím si, že tam žádné porušení nebylo. Ještě přes víkend si to rozmyslím. Není vyloučeno, že zítra oznámím rezignaci sám,“ uvedl. Zatím se totiž zdá, že prezident Miloš Zeman zřejmě návrhu premiéra na odvolání Prymuly z ministerského postu vyhoví.

Lze tedy očekávat, že rezignaci Prymula oznámí? „Není to vyloučeno,“ zopakoval. Na otázku, zda si myslí, že ho Miloš Zeman v pozici udrží, řekl: „Nechci to hnát na nějakou politickou úroveň.“ Kdo by měl být jeho nástupcem, podle svých slov netuší.

Zda si myslí, že teď budou lidé všechna nařízení dodržovat, když ho viděli bez roušky? „Já myslím, že lidé na to kašlali doposud. Roušku jsem neměl dvě sekundy. To je jediné, co jsem teoreticky porušil,“ řekl Prymula.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…