Prymula patří před vojenský soud. Novinářka předkládá zlá fakta, i z nemocnic

12.05.2020 14:05

Uznávaná novinářka Lenka Klicperová se velmi drsně vyjádřila o náměstku ministra zdravotnictví Romanu Prymulovi. Ten si podle slavné válečné zpravodajky jako voják zaslouží stanout před vojenským soudem. V časech krize totiž pěstuje mezi občany strach. Klicperová spolu s kolegyní Markétou Kutilovou během koronakrize pořizovala materiály z několika českých nemocnic.

Prymula patří před vojenský soud. Novinářka předkládá zlá fakta, i z nemocnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Prymula

Anketa

Která TV teď přináší nejlepší zpravodajství? (Ptáme se od 12.5.2020)

9%
67%
14%
hlasovalo: 13643 lidí
Posledním bodem obžaloby jsou slova profesora plukovníka Prymuly, že by se lidé měli stýkat maximálně v rámci tří rodin, protože jinak by mohli zemřít.

Klicperová proto shrnuje fakta, která jsou jinak bez problémů dostupná on-line: „Od 22. 4. denní přírůstky lidí testovaných pozitivně na COVID-19 nepřekročily stovku denně (a i předchozí týdny na tom byly velice podobně, lehce přes stovku). Za včerejšek přibylo 28 lidí. Opakuji, že to jsou lidé testovaní pozitivně, ne lidé, kteří umírají.“

V těžkém stavu je aktuálně 42 pacientů s COVID-19, navíc jsou to často lidé s mnoha dalšími zdravotními komplikacemi. Nebo lidé staří, u kterých si musíme připustit, že prostě umírají. „Může mi někdo vysvětlit, před jakou pandemií nás tady pan plukovník chce chránit?“ nechápe proto novinářka.

Anketa

Máte důvěru v Bezpečnostní informační službu (BIS) ?

4%
96%
hlasovalo: 18676 lidí
Ta si myslí, že jde jen o to, že lidem, jako je plukovník Prymula, přinesla pandemie moc. Až nemoc nebude, lidé už se nebudou bát. „A tak bude rouškovat, sešněrovávat nesmyslnými příkazy a zákazy a Babiš ho bude za to poplácávat po ramenou. Však pandemie se hodí. Kdo by se teď staral o nějaké jeho finanční skandály? Vždyť musíme bojovat!“ obává se Lenka Klicperová.

A jde ještě dále. Uvažuje o tom, že až zmizí malí podnikatelé, kterým podnikání zakázala vláda, zbude více prostoru pro Agrofert.

Klicperová to píše z vlastní zkušenosti. Jako reportérka se v časech pandemie vypravila do nemocnice a zaujal ji příběh jedné pacientky z té Thomayerovy. Stará babička, která by měla být vystrašená ze všech nejvíce, čekala na výsledky koronatestu a přitom vykládala: „Prosím vás, virus, já potřebuju domů, mám tam dědouška a želvu, je jí padesát let!“

I ostatní lidé by se podle ostřílené válečné zpravodajky měli vykašlat na zbytečný strach a paniku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…