Prymulovy zvraty neznají hranic. To nám ty „dva roky“ utekly... Vláda epidemiologů prý lidi akorát děsí

18.05.2020 15:20

Bývalá kandidátka na prezidentku Jana Bobošíková z Institutu svobody a demokracie se ostře pustila do epidemiologa Romana Prymuly. „Vládnutí prostřednictvím epidemiologů znepokojuje mnoho lidí,“ píše Bobošíková. Reaguje tak na Prymulovo doporučení, aby vláda otevřela hranice už tento týden, přestože v březnu Prymula mluvil i o dvouletém uzavření hranic.

Prymulovy zvraty neznají hranic. To nám ty „dva roky“ utekly... Vláda epidemiologů prý lidi akorát děsí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

Na Facebooku Institutu svobody a demokracie se objevila ironická poznámka na hlavního epidemiologa Romana Prymulu. Ten 23. března prohlásil, že „budeme muset být opouzdřeni. Situace v ostatních evropských zemích nebude dobrá. To budou měsíce a dlouhé měsíce.“ A podle Institutu se země začala připravovat na dvouletou epidemiologickou železnou oponu.

„Když zvraty neznají hranic... 18. 5. 2020, o osm týdnů později, budoucí laureát nejvyššího státního vyznamenání Roman Prymula navrhuje vládě otevření hranic už tento týden,“ stojí ve zprávě Institutu. „Názory epidemiologů byly pro řízení naší země v uplynulých dvou měsících klíčové. Občas snad ani nevládla vláda, nýbrž epidemiologové,“ dodává.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Příspěvek sdílela Jana Bobošíková, která pro Institut svobody a demokracie pracuje. Vládnutí prostřednictvím epidemiologů znepokojuje mnoho lidí,“ napsala na svém Facebooku a přidala názor hudebníka Lou Fanánka Hagena. „Rouška je náhubek a z lidí je zmámené stádo, co se samo hlídá. A vrchnosti se to hodí,“ řekl Lou Fanánek Hagen pro Hospodářské noviny.

Se sdílením příspěvku pomohla ekonomka Hana Lipovská, taktéž s těsnými vazbami na Institut svobody a demokracie. „Dva měsíce, nebo dva roky, na tom přece nesejde.
Hlavně udržovat obyvatelstvo v permanentní nejistotě,“ napsala Lipovská a přidala židovskou anekdotu, která podle ní situaci vystihuje.

„Šnorer Lebertran byl velmi zbožný. A tak když se jednou mocně modlil, zjevil se mu archanděl Gabriel.

„Milý Gabrieli,“ povídal Lebertran, „co je Bohu sto tisíc let?“

„Sto tisíc let je Bohu jedna minuta.“

„A co je Bohu sto tisíc korun?“

„Sto tisíc korun je Bohu jeden haléř.“

„Ctěný pane archanděli, přimluv se u Boha, ať mi daruje jeden haléř.“

„Počkej minutu…,“ napsala ironicky Lipovská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…