Publicista Neff o „angažované“ novinářce: Je třeba vyvolat dojem, že Češi jsou xenofobní pakáž

20.07.2017 21:21

Spisovatel a publicista Ondřej Neff se na serveru Neviditelný pes rozepsal o novinářce serveru iDNES.cz, která vyrazila v burkinách k Máchovu jezeru. Posléze o tom stvořila článek, v němž tvrdila, že lidem okolo nebylo po chuti, jak je oblečená. Neff však nabídl trochu jiný pohled.

Publicista Neff o „angažované“ novinářce: Je třeba vyvolat dojem, že Češi jsou xenofobní pakáž
Foto: hns
Popisek: Ondřej Neff

Posledních pár dní řeší řada Čechu, Moravanů a Slezanů otázku, zda je správné v Česku nosit burkiny, tedy plavky, které zahalují takřka celé tělo, které často nosí muslimské ženy. Jedna česká novinářka vyrazila v burkinách k Máchovu jezeru a zkoumala, jak se na ni lidé na pláži budou dívat.

„Vím, že se o mně lidé okolo baví, vadím jim. Ale nikdo se mi to do očí neodváží říct. Připadám si jako někdo, kdo tu nemá co dělat a nepatří sem,“ píše novinářka o své zkušenosti.

Celý článek naleznete zde.

Jenže dáma se během svého výletu k Máchovu jezeru nechala natočit na kameru a video přidala ke článku. Neff ho zhlédl a dospěl k závěru, že ve skutečnosti si novinářky nikdo moc nevšímal.

„Lidé se k ní chovali slušně, spíš lhostejně. Protože ale jde o angažovanou žurnalistiku, je třeba vyvolat dojem xenofobního znechucení. Ano, to je angažovaná žurnalistika. Angažovaná vůči ideologii, která je jediná správná, je vytvářena majiteli pravdy. Je třeba vyvolat dojem, že Češi jsou xenofobní pakáž,“ poznamenává ironicky Neff.

Celý článek naleznete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…