Půjde „na pracák“? Šarapatka pomlouval, nadával. Teď se mu slova vracejí i s úroky

24.09.2022 19:55 | Ze sítí

Jedním z těch, kdo se do Senátu téměř určitě nepodívá, je kandidát TOP 09 Zdeněk Šarapatka, bývalý radní ČT. V Mělníku se rozhoduje, zda bude čtvrtý či pátý. K nemalé radosti těch, které pomlouval či urážel. „Pan Šarapatka je zatím v Mělníku na pěkném 5. místě. Snad mu to vydrží,“ doufal poslanecký asistent Walter Kraft. A ozvala se i tvrdší slova a také výsměch, že teď bude muset bývalý radní „na pracák“.

Půjde „na pracák“? Šarapatka pomlouval, nadával. Teď se mu slova vracejí i s úroky
Foto: Facebook.com
Popisek: Zdeněk Šarapatka s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí
V těchto senátních volbách kandiduje řada osobností známých z jiné funkce. Jednou z nich je i bývalý radní Zdeněk Šarapatka, který kandiduje v Mělníku za TOP 09. V současné době je sečteno přes 70 % hlasů a je v podstatě jisté, že senátorem se bývalý radní ČT nestane. Momentálně se rozhoduje o tom, zda bude na čtvrtém nebo pátém místě, o které soutěží s odborníkem na energetiku Ivanem Noveským ze strany PRO.

Že do druhého kola nepostoupí, si myslí i Luboš Rosí, hlavní tvář Newsroomu ČT24. „Zdeněk Šarapatka s vysokou pravděpodobností nepostoupí do druhého kola. Mělník, sečteno 65 % – Šarapatka 10 procent hlasů, nad ním Petr Holeček (STAN) 20 %, Jarmila Smotlachová (ODS) 24 %, Andrea Brzobohatá (ANO) 25 %.“ Šarapatka byl přitom v Radě ČT velkým obráncem současné podoby ČT, tedy i Newsroomu ČT24.

Vehementně jej přitom podpořil Miroslav Kalousek, někdejší předseda TOP 09, který Šarapatku už prohlašoval za budoucího senátora.

Může jít o obrázek 4 lidem a text that says 'Miroslav Kalousek 30.8. Budouci senátor, byvalý poslanec a stálice na péveckém nebi se na vás teší ve stredu V Brandyse nad Labem. Zdenčk Šarapatka do Senátu! NA PIVO S MIRKEM, ZDENKEM Dagmar PECKOvoU'

Sám kandidát se ještě před uzavřením volebních místností pochlubil, že na výsledky čeká v přírodě. „Všemocná příroda se jen shovívavě usmívá nad tím naším titěrným soupeřením,“ komentoval.

V půl šesté však byl už v obleku ve volebním štábu spolu se svým podporovatelem, kavárníkem Lukášem Valentou, který ho chválil za „vynikající práci“.

Nutno říci, že neúspěch Šarapatky některým lidem dělá radost. „Pan Šarapatka je zatím v Mělníku na pěkném 5. místě. Snad mu to vydrží,“ doufal poslanecký asistent Walter Kraft. Šarapatka se v mezičase posunul před Ivana Noveského, že by se ovšem dostal výše, zřejmě nehrozí.

„Šarapatka out. Z ničeho nemám větší radost, protože co si ten zmrd vůči mně dovolil, potrestám pěknou po tlamě, jestli ho potkám,“ radoval se bývalý odéesák Petr Paulczyňski.

A ozval se také satirický účet Peťulína Markvartová, který také evidentně nemá Šarapatku v lásce: „Dnešní volby už nemůžou dopadnout špatně. Tenhle kripl, tohle ztělesněné zmrdství se jde v pondělí hlásit na pracák.“

Jedním z těch, kdo mírně řečeno Šarapatku a jeho názory nemusí, je i člen Rady ČT Luboš Xaver Veselý. Šarapatka na něj několikrát nasazoval. Moderátor se mu odvděčil tím, že reklamou na Facebooku, která se zobrazuje i v den voleb, připomenul své video „Špína jménem Šarapatka“, a dodal, že zlu se neustupuje. V něm mimo jiné připomíná Šarapatkovu neúspěšnou dráhu moderátora, například když se Bohuslava Sobotky ptal: „Jak se vám chodí?“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…