Putin a Zeman jsou psychopaté. Rusko se vrací do časů Stalinova imperialismu. Historik Kelin a další vydali prohlášení

09.05.2021 9:33 | Kauza

Při názorových střetech s Vladimirem Putinem, Milošem Zemanem, Andrejem Babišem a Vladimirem Jakuninem jsem se ubezpečil, že patří do kategorie, o které mluví psychiatr Radkin Honzák jako o psychopatech. To říká historik, bývalý zástupce ruské menšiny v radě vlády a spoluzakladatel sdružení Ruská tradice Alexej Kelin. S některými dalšími českými občany ruské národnosti vydal prohlášení, v němž například zmiňuje stoleté výročí od zahájaní Masarykovy Ruské pomocné akce.

Putin a Zeman jsou psychopaté. Rusko se vrací do časů Stalinova imperialismu. Historik Kelin a další vydali prohlášení
Foto: Repro TV Noe
Popisek: Historik Alexej Kelin

"Moc přitahuje lidi morálně méněcenné", poznamenal kdysi Albert Einstein". Psychiatr Radkin Honzák pak dospěl k profesionálnímu závěru, že o moc usilují psychopati, a pravil: "Psychopat je rozený vůdce stáda, nesmrdí potem strachu, je charismatický, přesvědčivý, prolže se vším...“ Tyto dva výroky si bere ku pomoci Čech s ruskými kořeny a historik Alexej Kelin, aby mohl poukázat na povahu některých politiků...

Špion Jakunin a jeho dílo

"Z několika osobních debat či spíše názorových střetů s pány Putinem, Zemanem, Babišem a Jakuninem jsem se ubezpečil, že do výše zmíněné kategorie patří. Liší se jen formátem a dopadem jejich rozhodnutí na kvalitu života a bezpečí lidské společnosti," říká Kelin pro ParlamentníListy.cz a snaží se osvětlit podstatu současného dění a jeho příčin.

Události ve Vrběticích a reakce tuzemských politiků podle něj jen ilustrují osvědčené a účinné metody Výboru státní bezpečnosti (KGB), které byly v Sovětském svazu a poté i v Ruské federaci za posledních sto let vyladěny k dokonalosti. KGB, jejich dědici a nástupci, totiž vždy dokonale pracovali s lidskými slabostmi, nikdy nespoléhali na sliby nebo vděčnost, a vždy si svoje loutky pojistili kompromitujícími materiály.

"Stačí si připomenout skvělou kariéru generála KGB Vladimira Ivanoviče Jakunina, který díky vysoké inteligenci a znalostem udělal závratnou kariéru jako sovětský špion v OSN. Putin si byl vědom, že je Jakunin o řád schopnější než on sám a tak odmítl využít jeho schopností v ruské vládě, jak mu bylo navrženo premiérem Michailem Kasjanovem. Pojistil se tím, že přidělil Jakuninovi 'pašalík' Rossijskije železnyje dorogi (RŽD). Věřil, že bude uspokojen statusem oligarchy a bude se věnovat jen hromadění miliard na soukromých kontech. Jenže Jakunin své miliardy využil v politice a založil fórum Dialog civilizací a na ostrov Rhodos zval lidi z celého světa, které mu vytipovali bývalí kolegové z KGB. Tak se na Rhodos dostal i náš zhrzený 'důchodce z Vysočiny' a po něm i jeho předchůdce. Následovalo financování prezidentské volební kampaně, její profesionální organizace a načasování. Zadařilo se, jako všechno, co Jakunin dělal. Putin se vylekal a odstřihl Jakunina od zdroje peněz v RŽD, leč pozdě. A tak je Dialog civilizací zaregistrovanou právnickou osobou v Evropské unii se sídlem v Berlíně a v dozorčí radě působí náš další zhrzený prezident Václav Klaus senior," rozvádí kariéru Jakunina a jeho vztahy.

Ruská demokracie a pomoc západu

Západní demokracie měly podle Kelina možnost pomoci Rusku vybudovat demokratický stát po porážce puče Státního komitétu pro výjimečný stav (GKČP) v srpnu 1991. Tehdy byl v Moskvě na celosvětovém kongresu a byl svědkem všeobecného nadšení z porážky pokusu o restauraci zločinného bolševického zřízení, který měl na svědomí mnohem více obětí než nacistické Německo a fašistická Itálie dohromady. Leč místo pomoci odborníků, kteří by poradili s budováním skutečné demokracie, dorazili zástupci nadnárodního kapitálu, kteří přijeli lovit v kalných vodách.

"Země byla totálně rozkradena a vznikl systém oligarchů propojených s resuscitovanými dědici KGB. Následovala bída a pojem demokracie se stal nadávkou. Poté byla celá země znova směrována k autokracii a kleptokracii, jen pod názvem - suverénní demokracie. Stovky miliard z prodeje surovin jsou vládci deponovány na bezpečném 'demokratickém západě' a miliardy investovány do agresivní propagandy a budování loajálního systému státních úředníků a silových složek. Na občany toho moc nezbývá. Za příčinu zla je označován 'prohnilý západ'. Tento systém preferuje loajální lidi před schopnými. Tím se dají vysvětlit zpackané akce postsovětských tajných služeb. V minulém století byly při vraždění, únosech a atentátech mnohem úspěšnější," podotýká.

Německo mělo podle něj to štěstí, že bylo vítěznými státy donuceno k denacifikaci, která trvala desítky let a skončila až vymřením pokolení s myšlením deformovaným nacionálním socialismem. Výsledkem je životní úroveň a kvalita života vyšší než v zemích vítězů. "Rusko procesem debolševizace neprošlo. Bohužel zatím směřuje zpět do časů Stalinova imperialismu. Česko je z hlediska geopolitiky drobným hráčem. Ale pro ty, kteří se snaží udržet svoji moc v Rusku a s ní zdroj závratných příjmů, je vhodným terénem pro oslabení konkurence, kterou je pro ně Evropská unie a NATO. Proto tady máme tak velké množství kolaborantů, kteří na tom usilovně pracují. Není podstatné, zda ze zištných důvodů, hlouposti nebo jsou na vodítku kompromitujících materiálů. Pokud se nevzpamatujeme a nepoučíme z dějin, dopadneme tak, jak jsme vlastní vinou dopadli v roce 1946, 1948 a 1968. Svoboda a demokracie jsou křehké květinky. O poučení z dějin se ale nezasazují ani učitelé dějepisu, ani hromadné sdělovací prostředky," vysvětluje bývalý zástupce ruské menšiny v radě české vlády Alexej Nikolajevič Kelin a dodává, že stále platí: "Každá společnost má právě takové vládce, jaké si zaslouží."

Prohlášení k Vrběticím a pomoc uprchlíkům

Anketa

Jste Čech, nebo Evropan?

96%
2%
hlasovalo: 23108 lidí
Kelin se sdružením Ruská tradice, kterou s Igorem Zolotarevem založil v roce 2001, a jejími podporovateli, vydali ke konci minulého měsíce k teroristickým aktům ve Vrběticích prohlášení s několika body. V něm uvádějí, že si letos budeme připomínat sté výročí zahájení Masarykovy Ruské pomocné akce. Jednalo se mezi lety 1921 až 1945 o humanitární akci organizovanou nově vzniklou Československou republikou pro záchranu emigrantů ze zemí Ruské říše, kteří odtamtud emigrovali z důvodu vlády komunistického režimu. Jednalo se zejména o studenty a profesorský sbor jedenácti ruských univerzit, ale také zemědělce, kozáky, staré a nemocné osoby, invalidy.

"Pokud by byla současná Ruská federace demokratickou zemí, za kterou se vydává, především by poděkovala České republice za humanitární akci, jejíž rozsah nemá v dějinách obdoby. Místo toho vede s Českem hybridní válku, ovlivňuje politický život a snaží se nás oddělit od demokratických zemí sjednocených v Evropské unii a vrátit nás do postavení své kolonie, kterou jsme byli od bolševického puče v roce 1948," píše se v prohlášení. Následují body o pronásledování ruských emigrantů sovětskou organizací SMERŠ hned po druhé světové válce a zrůdnosti bolševického imperiálního systému ilustrované okupací v srpnu 1968. Dále se v prohlášení píše, že Putin a jeho kolegové z tajných služeb u moci pomohli vytvořit současný mafiánský systém řízení. V důsledku těchto otřesů se mimo území Ruské federace nachází zhruba 30 000 000 původních obyvatel Sovětského svazu.

Sdružení Ruská tradice se zabývá vydavatelskou a osvětovou činností, která prý vyvolala zvýšenou pozornost ruských tajných služeb: "Proti působení Ruské tradice a jejích příznivců a podporovatelů z Česka, Ruska a dalších zemí světa byly tajnými službami nasazeny nejen spolky ruských krajanů, ale i odiózní spolky a politické strany v Česku. Opakovaně usilovaly o odstranění představitelů demokratické části ruské národnostní menšiny z Rady vlády pro národnostní menšiny a vedly proti nim cílenou lživou propagandu, která poškozovala pověst ruské menšiny. Cílem bylo umlčet a izolovat pravdivé zdroje informací. Naší snahou bylo zajistit nezávislý sociologický průzkum ruskojazyčné komunity s využitím odborníků z Karlovy univerzity, tak aby menšinová politika Česka vycházela z doložitelných skutečností. Tato připravovaná aktivita ale byla zásahem nejvyšších míst zablokována."

Autoři prohlášení nakonec žádají, aby Češi nezaměňovali oběti a pachatele a pokusili se odlišit Rusy od těch, kteří je již sto let ovládají a zneužívají. Slabá ruská opozice by podle nich měla být podpořena slušnými lidmi z celého světa, aby byl autoritářský režim v Ruské federaci nahrazen demokratickým zřízením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…