Putin vyhlásil: Skončil světový řád, podřízený USA

17.06.2022 19:40

Podle ruského prezidenta Vladimira Putina skončil jednostranný světový řád podřízený Spojeným státům. Uvedl to na ekonomickém fóru v Petrohradu, jeho slova zmiňuje server iDnes.cz.

Putin vyhlásil: Skončil světový řád, podřízený USA
Foto: Oficiální stránky ruského prezidenta
Popisek: Ruský prezident Vladimír Putin

Spojené státy se podle ruské hlavy státu Vladimira Putina cítí být vyslancem Boha na Zemi. Nemají podle něj žádné povinnosti, ale jen své vlastní „posvátné zájmy“. S ohledem na válku na Ukrajině pak Putin uvedl, že veškeré úkoly speciální vojenské operace budou splněny. 

Ruští vojáci dle jeho slov hájí právo Ruska na bezpečný rozvoj. „Na pozadí rostoucích rizik a hrozeb bylo rozhodnutí Ruska o uskutečnění speciální vojenské operace vynuceno. Bylo to nepochybně těžké, ale vynucené a nezbytné,“ zmínil Putin.

Hovořil také o Evropské unii, o níž si myslí, že ztratila globální konkurenceschopnost i politickou svrchovanost. Předpověděl jí vzestup populismu a výměnu elit. 

Zmínil se i o cenách obilí, kdy řekl, že Rusko nemůže za to, jak na světových trzích stoupají. Dle něj za to mohou Spojené státy – a to proto, že vyhánějí ceny nahoru tím, že tisknou peníze a skupují jídlo.

Závěrem pak prezident Ruské federace zdůraznil hluboké pochopení historické spravedlnosti „naší věci“. „Budování a upevnění svrchované velmoci – Ruska,“ řekl Putin.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…