Rakušan klame veřejnost. Mach a důkazy proti „ukrajinské výjimce“

01.04.2024 18:01 | Monitoring

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) dlouhodobě odmítá, že by migrační pakt obsahoval povinné relokační kvóty, označuje to doslova za fámu. Podle bývalého europoslance a člena SPD Petra Macha tím Rakušan naprosto klame veřejnost. Ve facebookovém příspěvku informoval, že migrační pakt kvóty obsahuje a Česká republika nemá ani žádnou zvláštní výjimku, jak ministr tvrdí.

Rakušan klame veřejnost. Mach a důkazy proti „ukrajinské výjimce“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Mach

„Nejde o to, co jsem chtěl já, ale jaký je vyjednaný kompromis, který bude výhodný i pro Českou republiku. Zásadní fáma je o tom, že máme povinné relokační kvóty. To zcela odmítám. Česká republika je odmítla. Nikdo nám nebude říkat, že musíme přijmout nějaký počet migrantů. To migrační pakt neobsahuje,“ zdůrazňoval Vít Rakušan loni v létě k migračnímu paktu, který budí obavy.

Uvedl, že před podpisem dohody mezi ministry vnitra EU se podařilo vyjednat výjimku pro země zasažené ukrajinskou migrační krizí. Ty nebudou muset zatím platit. „V současné době je ČR zproštěna povinnosti platit solidární příspěvek ostatním státům. Považuji to za skvělý výsledek,“ řekl Rakušan.

Slova ministra vnitra Víta Rakušana se ale nezakládají na pravdě, varuje Pet Mach, který povede kandidátku SPD a Trikolory pro eurovolby, a upozorňuje. „Ministr Rakušan klame veřejnost a vyhýbá se odpovědi na mé výtky. Tvrdí, že Migrační pakt EU neobsahuje povinné kvóty na migranty, ale veškeré důkazy nasvědčují opaku,“ zdůraznil.

S odkazem na konkrétní odstavce dokumentu uvedl, že pakt kvóty obsahuje a ČR nemá ani žádnou zvláštní výjimku kvůli přijatým Ukrajincům.

„Za pravdu mi veřejně dali také konkurenční europoslanci Zdechovský (KDU-ČSL), a dokonce i Gregorová (Piráti),“ dodal Petr Mach.

Je podle něj proto nutné ministrovy nepřesnosti řešit, protože mají přímý dopad na informované rozhodování, naši vnitřní sourodost, národní bezpečnost a suverenitu.

„Imigranti z Afriky a Blízkého východu jsou vybavení souborem zvyků a postojů, které ztěžují až znemožňují jejich plnohodnotnou integraci. Poměry v západoevropských metropolích, které se jim otevřely, jsou velmi konfliktní, v řadě oblastí převažuje do jisté míry bezpráví, zvýšená kriminalita, nezaměstnanost, přestřelky mezi gangy, sexuální násilí a vandalismus, šíří se extremistické islamistické projevy. Ti, kdo na tuto každodenní deprimující realitu poukazují, jsou odsuzováni a veřejně hanobeni neomarxistickou levicí a aktivisty, kteří prolezli do médií a institucí EU. Obrana národní suverenity je označována za patologii, je blokována možnost pojmenovat problém a jednat,“ pokračuje Mach.

Evropa nyní nutně potřebuje zintenzivnit kontroly, zaměřit se na deportace, a především nikomu, kdo se sem dostane bez řádného povolení a nemá nárok na azyl, nikdy pobyt nelegalizovat, uvádí člen SPD.

Místo toho Brusel a jeho slouhové včetně ministra Rakušana jen hledají metody co nejsnazší legalizace pro každého, komu se povede vetřít na náš kontinent. „Nejsmutnější je vidět, jak účinná je salámová metoda – co jsme nedávno považovali za nepřijatelné, je náhle normou a jiný úhel pohledu se nemá připouštět. Spíše než se uchylovat k dezinformacím by se ale vládní politici měli zapojit do otevřených diskusí o důsledcích migračních politik, které podporují, na národní bezpečnost,“ dodává Petr Mach.

„Odmítám, aby ČR byla loutkou cizí zvůle, do které smí beztrestně bušit každá pěst. Možná že celé vládě premiéra Fialy vniklo otroctví do všech žil a šlach, že se hrbí dobrovolně, ale my nehodláme akceptovat polopravdy, zamlžování nebo klamavé narativy. Požadujeme upřímnost ne jako luxus, ale jako absolutní nutnost pro zachování demokracie a ochranu naší společné budoucnosti,“ uzavřel někdejší europoslanec Petr Mach s tím, že prosazování národních zájmů a ochrana blaha našich občanů musejí zůstat prvořadé ve všech rozhodovacích procesech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pan Rakušan lže od chvile, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevodnař , 01.04.2024 18:57:25
kdy promluvil o založeni strany a jejim financovani!! A od te doby lži jen pribivaji!! Ješte že ma tak šikovne děti že si umi hrat ze šifrovacim telefonem za desiitky tisic!! :-))))

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…