Rampula chce od září pracovat na vlastní pěst

24.08.2012 18:40

Koncem srpna skončí ofciálně pracovní poměr bývalému šéfovi Vrchního státního zastupitelství v Praze Vlastimilu Rampulovi. Ten od svého odstoupení z funkce letos v červnu pracuje už jen jako řadový žalobce a po svém odchodu chce nadále působit jako právník.

Rampula chce od září pracovat na vlastní pěst
Foto: hns
Popisek: Vrchní zástupce Vlastimil Rampula

"Budu působit v Praze jako samostatný advokát,“ řekl Rampula serveru Ihned.cz. Ten zároveň není jediným, kdo odchází. Následovat by ho měl i jeho bývalý náměstek Libor Grygárek, který ale nechce sdělovat podrobnosti o svém dalším působišti.

Pro Rampulu nebude odchod do soukromé advokacie žádnou velkou překážkou. Stačí mu, když předloží diplom, potvrzení o složení zkoušky, která by se dala uznat jako advokátní, a složí slib. "Předpokládám, že má prokurátorskou zkoušku, nebo jiný typ zkoušky, která se uznává jako advokátní," potvrdila serveru Jaroslava Macková z České advokátní kanceláře.

"Žadatel musí ještě předložit výpis z rejstříku trestů a dát čestné prohlášení,“ dodává Macková. Rampulu jmenoval před pěti lety na post šéfa Vrchního státního zastupitelství v Praze tehdejší ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. Tomu ale po čase začal vadit způsob, jakým Rampula zastupitelství řídí. Vypadalo to totiž, že schválně zpomaluje průběh citlivých a závažných kauz, jako například kauzu pronájmu armádních stíhaček Gripen, nebo kauzu kolem banky IPB.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…