Rána jako hrom. Takto teď mluví britský expremiér: Nemám rád EU. Nemám rád jejich vlajku, ani parlament

30.03.2017 20:40

Expremiér David Cameron před pár lety vyhrál britské volby, když slíbil, že vypíše referendum o setrvání své země v EU. Skutečně ho vypsal a Britové rozhodli, že chtějí z EU zmizet. Ačkoli Cameron během volební kampaně hájil setrvání království v EU, devět měsíců poté mluví zcela jinak. Na Ukrajině prozradil, co si o EU opravdu myslí.

Rána jako hrom. Takto teď mluví britský expremiér: Nemám rád EU. Nemám rád jejich vlajku, ani parlament
Foto: archiv
Popisek: Britský premiér David Cameron

Někdejší britský premiér David Cameron promluvil na univerzitě v Kyjevě. Posluchačům své přednášky prozradil, že EU nikdy neměl rád, nikdy neměl rád ani její vlajku, ani její parlament. Vždyť Británie má svou vlajku, na kterou může být hrdá a má svůj parlament, na který může být taktéž pyšná.

Ačkoli stál Cameron před rokem na straně zastánců EU v Británii, po referendu, v němž Britové odhlasovali odchod své země z evropského společenství, začal mluvit trochu jinak, vlastně dost jinak. Ve stejný den, kdy jeho nástupkyně v úřadu Theresa Mayová oficiálně odstartovala brexit, Cameron prohlásil, že Británie vždy měla výhrady k myšlence stále hlubší evropské integrace. Jeho slova přinesl server Mail Online.

Celý článek naleznete ZDE

„Vedl jsem kampaň, abychom setrvali v EU, ale nemám rád evropskou vlajku ani Evropský parlament,“ rozohnil se politik. Odchod z EU prý nepovažuje za ztrátu pro Británii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…