Ransdorf bez příkras. Čtenářce odepsal, jak to vidí s muslimskými uprchlíky

27.07.2015 16:16

Z PROFILŮ Otázka uprchlíků, především těch muslimských, hýbe společností. Europoslance Miloslava Ransdorfa (KSČM) se na názor v této problematice zeptala čtenářka ParlamentníchListů.cz Maruska35.

Ransdorf bez příkras. Čtenářce odepsal, jak to vidí s muslimskými uprchlíky
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

„Saúdská Arábie nepřijímá žádného uprchlíka, neboť má strach z odlišností náboženství islámu Muslimského bratrstva. ČR je křesťanská a také tu nechceme jiné náboženství. Proč bychom měli přijímat někoho, kdo nás nesnáší, muslimové se tím netají, že nás chtějí zlikvidovat, zotročit, proč máme mít s takovými lidmi solidaritu a poskytnout jim azyl?“ ptá se čtenářka ParlamentníchListů.cz a konstatuje, že přece vidíme, že s muslimy s vyznáním islámu nelze vyjít. Zároveň navrhuje, že přece pokud občané ČR nesouhlasí s přijetím uprchlíků, které nařídí Brusel, není nic jednoduššího než z Unie vystoupit.

„Pro občanskou společnost, kterou se snažíme budovat, je nezbytný princip vzájemného uznání. Pro přežití jakékoli společnosti je klíčové společné sdílení hodnot. Vzájemné uznání jako základ občanské společnosti je něco, co muslimská tradice nezná. Stačí se podívat na západoevropské společnosti, které si nemoudře k sobě vzaly miliony muslimů. Jejich ekonomický přínos je záporný, v lepším případě nula, a představují faktor ohrožení. Nevidím důvod, proč bychom měli dělat stejné chyby jako Západ před lety,“ souhlasí se čtenářkou Ransdorf.

„Pokud jde o Saúdskou Arábii, to je zajímavý případ. Jako wahhábisté by měli mít blízko k sunnitským radikálům. Názorným příkladem jejich smýšlení bylo např. zničení historického domku chalífy Abú Bakra, kam lidé nosili květiny a dárky. Prý jde o modloslužbu a odvádí to od úcty k Bohu. Z téhož důvodu ničí mešity a historické památky stoupenci Islámského státu. Například v Mosulu zlikvidovali mešitu, kde byl údajně pohřben prorok Jonáš. Bylo to místo, kam s úctou chodili muslimové, křesťané i Židé, bylo to místo dialogu a tolerance. A právě proto tuto památku islamisté zničili,“ píše o situaci komunistický europoslanec.

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

Závěrem se vyjádřil i k navrhovanému vystoupení z Unie. Podle něj by šlo o několikaletý proces, který, než by se dotáhl do konce, tak by mohlo být pozdě. Situace s lavinou imigrantů se podle Ransdorfova názoru musí řešit ihned, prozatím alespoň lepší ochranou hranic Evropské unie.

„Hraniční státy EU dostávají od vnitrozemských značné finanční prostředky na ochranu hranic, ale realizace jaksi pokulhává. A když se Maďarsko rozhodlo vystavět na hranicích plot proti běžencům, schytalo od jistých kruhů vlnu kritiky,“ zkonstatoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…