Rath je sebestředný a zlý, myslí si Bendl

15.02.2011 20:31

Někdejší hejtman Středočeského kraje Petr Bendl tvrdí, že jeho nástupce David Rath škodí kraji a navíc neplní nic ze svých slibů.

Rath je sebestředný a zlý, myslí si Bendl

"Vždy jsem razil, aby člověk v politice nebyl osobní a věci řešil věcně. No a u pana Ratha tohle neumím. Jsem přesvědčen, že natolik škodí kraji, je tak sebestředný...je to zlý člověk.  Člověk, se kterým se spolupracovat a dohodnout nedá," prohlásil Bendl v rozhovoru pro iDnes.cz.

Rath podle něj údajně své voliče nalákal na "slovíčka o závisti a nenávisti" a sliby, které vlastně nikdy nesplnil. Výjimkou je jen autobusová doprava zdarma, která ovšem funguje jen někde.

Destrukce a zlá vůle

"Řadu věcí pohřbil, spoustu lidí otrávil, na krajském úřadu téměř nemůžete promluvit, všichni se bojí. Přitáhl destrukci a zlou vůli," nešetří kritikou exhejtman Bendl, který již na počátku roku avizoval, že se hodlá do vedení kraje vrátit, a to i přes to, že v současné době nemá prakticky žádnou politickou funkci.

Svůj ústup z vrcholné politiky pořád vnímá jako nespravedlnost. "Jsem přesvědčen, že pro lidi, kteří neudělali zásadní chybu a jsou schopní, by ODS pozici hledat měla. Je to většinou záležitost vedení ODS," řekl Bendl.

Gandalovič je rozený diplomat

Jeho někdejší kolega ministr zemědělství a někdejší místopředseda ODS Petr Gandalovič totiž skončil mnohem lépe, stane se velvyslancem v USA. "Beru to tak, že Petr Gandalovič je určitě rozený diplomat a moc mu to přeju," poznamenal Bendl.

Více:

Rath a Bendl opět ve při. Tentokrát hádka o rušení autobusů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…