Rathův Dolejš obhájil. Navzdory Urbanově kritice

05.02.2011 15:06

Dosavadní šéf středočeské ČSSD Richard Dolejš obhájil na sobotní konferenci svůj post. A to navzdory "vnitrostranickému puči" pod vedením Milana Urbana.

Rathův Dolejš obhájil. Navzdory Urbanově kritice

Dolejš v tajném hlasování získal 68 hlasů ze 120 platných. Jeho největším protivníkem byl náměstek hejtmana Davida Ratha Zdeněk Seidl.

Podle Urbana mohl Seidl zlepšit pozici středočeské ČSSD před krajskými volbami v roce 2012. To se ale zřejmě nepovede. "Myslím, že Zdeněk Seidl je člověk, který může splnit očekávání a naději, že dojde k zásadnější změně obsahu a stylu politiky ve středních Čechách. Výsledek uvidíme," řekl serveru Aktuálně.cz před volbou. Odešel ale zklamaný.

Dolejše kritizovali hlavně za benevolentní chování vůči Rathovi. "Asi ze sebe právě dělám politickou mrtvolu, ale musí říci, že mne Richard Dolejš zklamal," zaznělo sálem.

Přijde 7:7?

Středočeská organizace bude jako poslední nominovat svého kandidáta do pozice šéfa strany. Situace momentálně nahrává jihomoravskému hejtmanovi Michalu Haškovi, ale úřadující předseda Bohuslav Sobotka má šanci dotáhnout jeho náskok.

"Já osobně dávám preferenci Bohuslavu Sobotkovi, protože si myslím, že jeho vize má pro sociální demokracii perspektivu, což se projevilo i ve výsledku senátních a komunálních voleb," nechal se slyšet Dolejš.

Čtěte:

O čem se diskutuje na konferenci ČSSD? O Rathovi a jeho aroganci

Rath nazval Kalouska opilcem, zaplatí pokutu. Totalita, zlobí se Rath 

Foto: ann

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…