Ředitel Vězeňské služby chce zeštíhlit vedení

27.04.2014 18:20

Pověřený generální ředitel Vězeňské služby Pavel Ondrášek hodlá snížit počet systematizovaných míst na generálním ředitelství z více než 240 o 20 až 30. Případnému dalšímu snižování stavů bude předcházet audit činnosti zaměstnanců. Pověřený ředitel chce však uspořit i v samotných věznicích, když předpokládá, že bude možné snižovat náklady na topení a ohřev vody.

Ředitel Vězeňské služby chce zeštíhlit vedení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odznak vězeňské služby ČR

Během doby, kdy je vedením služby pověřen, však neplánuje žádné zásadní personální změny, nevyjímaje ani svého prvého náměstka Mariana Prokeše, který se v tomto týdnu postavil na stranu odvolaného Ondráškova předchůdce Petra Dohnala. Pověřený generální ředitel to dnes uvedl v diskusním pořadu veřejnoprávní České televize Otázky Václava Moravce.

Jak ředitel Ondrášek sdělil, podle tabulkových míst je na generálním ředitelství zaměstnáno zhruba 180 lidí, dalších více než 60 pak pracuje přímo pro ředitelství v dalších organizačních složkách Vězeňské služby. Pověřený ředitel předpokládá, že připravovaný audit prověří případnou duplicitu činnosti zaměstnanců.

Ondrášek zároveň uvedl, že není na místě diskutovat o odvolání náměstka Prokeše, když on sám je jen pověřeným ředitelem. O dalším působení Ondráška se rozhodne po výběrovém řízení na generálního ředitele Vězeňské služby, vypsaném po odvolání dosavadního generálního ředitele Dohnala Ministerstvem spravedlnosti coby nadřízeným orgánem. Pověřený ředitel Ondrášek se o funkci hodlá ucházet a bude-li vybrán, poté nejspíše náměstek Prokeš ve své dosavadní funkci skončí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…